Soorten wormen bij mensen

In het menselijk lichaam kunnen leven verschillende soorten wormen. De nederlaag van de parasieten niemand is immuun voor, overzicht van helminth is belangrijke informatie voor iedereen. Het kennen van de weg van de invasie en eigenaardigheden van parasitisme van verschillende wormen kunnen aanzienlijk verminderen het risico van infectie. Overweeg de indeling van soorten wormen.

Varkensvlees lintworm

Spoelwormen

De meest voorkomende vorm van wormen zijn ronde wormen. Hun andere naam – nematoden. Deze groep van parasieten, de instantie die in dwarsdoorsnede heeft een ronde vorm. Hun lengte varieert van 5 mm tot 40 cm Zij vestigden zich vooral in de darm, maar kan ook worden vertaald in andere organen, weefsels.

De hoge prevalentie van deze parasiet is te wijten aan de eenvoud van de transmissie. Voor de ontwikkeling is het niet nodig om de handen te veranderen. Nematoden worden doorgegeven van persoon tot persoon of door het eten van ongewassen groenten, fruit. Vooral in grote bot van dit type, genoemd de ziekte van vuile handen, gediagnosticeerd bij kinderen. Bij mensen bewonen een dergelijke vertegenwoordigers nematode:

 1. Pinworms – kleine wormen die hebben een grijze lichaamskleur met een lengte van 5 tot 10 mm. Gelokaliseerd in de darmen die de ziekte veroorzaken enterobiasis. De infectie treedt op wanneer de eieren komen het lichaam binnen via de mond. 2 weken worm gaat door een cyclus van ontwikkeling tot Volwassen personen. Deze parasieten leven 1-2 maanden, het verstoren van de normale werking van het spijsverteringskanaal, wat leidt tot uitputting.
 2. Ascarids zijn grote wormen die leiden tot de ontwikkeling van ascariasis. De lengte van hun lichaam is spoelvormig 20-40 cm Ze zijn de parasitaire in de dunne darm, maar in het proces van ontwikkeling doordringen in de lever, hart, en longen. Het migreren door het lichaam, de wormen schade aan de interne organen en kanalen. De periode van het leven van de parasieten is 12-14 maanden. Infectie van hun negatieve impact op de gezondheid, leiden tot allergieën en spijsverteringsproblemen, interne bloedingen, darmobstructie. Bij kinderen, rondworm kan leiden tot een ontwikkelingsachterstand. Het pad van een infectie via ongewassen handen, vies eten.
 3. Vlasoglavy – wormen met een lengte van 3-5 cm, gelokaliseerd in het colon. De parasiet hecht zich aan de darmwand en absorbeert het bloed. Oorzaken trihozefalez. Het is zeer giftig voor de parasiet, dus het sterk giftige stoffen het lichaam. De periode van het leven tot 5 jaar. Al die tijd, hij wekt zijn eetlust en ontlasting, bloedarmoede, pijn in de onderbuik. Kan leiden tot acute appendicitis wanneer geplaatst in de blindedarm.
 4. Trichinella– wormen, waarvan de lengte niet meer bedraagt dan 2-5 mm. Ondanks de kleine afmetingen, waardoor ernstige ziekte trichinose. De symptomen zijn koorts, oedeem, Allergie, hoge temperatuur. U kunt besmet raken door het vlees, varkens. Deze wormen zijn opvallend spierweefsel, meestal van invloed op de spieren van het gezicht en de luchtwegen. Na 3-4 weken de larven gevangen in de spieren, om te zetten in capsules. Het herstel optreedt. Maar met een massale infectie kan fataal zijn.
 5. Toxocara worm, parasiet in het lichaam van honden. Als ascaride, want het heeft dezelfde spoelvormig lichaam met een lengte van 15-30 cm Wanneer de larven in het lichaam van mensen, er is een ziekte toxocariasis. In het menselijk lichaam Toxocara niet kan ontwikkelen tot reproductively Volwassen zijn, dus hun larven migreren door het lichaam, waardoor schade aan de interne organen, allergieën en andere aandoeningen.
Rundvlees lintworm

Lintwormen

Een van de meest gevaarlijke wormen die mensen, de belangrijkste rol tape wormen of cestoden. Als je bedenkt hun enorme omvang, die kan oplopen tot 18 m, wordt het duidelijk hoe ze een negatieve invloed hebben op de gezondheid. Cestoden zijn verdeeld in lintwormen en lintwormen. Voor de complete levenscyclus die ze nodig hebben om te veranderen van host. Overweeg een korte beschrijving van de meest voorkomende leden van de soort:

 1. Een lintworm is een worm met een lengte van 10-15 m, waardoor de ontwikkeling van difillobotrioz. Vestigt zich in de dunne darm na de mensen hadden gegeten rauwe zoetwatervis besmet met de eitjes van de wormen. Veroorzaakt ernstige buikpijn, bloedarmoede, darmstoornissen. Dit helminth, zoals de meeste van de cestoden, heeft een geweldig uiterlijk.
 2. Varkensvlees lintworm – deze worm komt het lichaam in de inname van besmet varkensvlees. Deze 8 meter lange wormen, parasieten in de darmen leiden tot de ontwikkeling van teniasis, gepaard gaat met ernstige maagklachten, nerveuze aandoeningen, allergieën.
 3. Rundvlees lintworm de lintworm soort bereikt een grootte van 18 m. Het is een van de belangrijkste menselijke wormen. Het zorgt ervoor dat de ontwikkeling van rundvlees lintworm infectie leidt tot een intestinale obstructie, fysieke en nerveuze uitputting. Om besmet te raken door deze worm kan eten beïnvloed rundvlees. De worm is gelokaliseerd in de dunne darm.
 4. Echinococcus – een tape worm, een parasiet in het lichaam van katten, honden. Mensen voor deze parasiet zijn gastheer, maar ondanks dit, de wormlarven leiden tot de ontwikkeling van zeer complexe ziekte echinococcosis. Worm eitjes ontwikkelen om het larvale stadium, die zijn ingebed in het weefsel van de instanties en snel vorm van een cyste. Verwijderen is alleen mogelijk operatief.
De parasieten ontwikkelen in het vlees

Staart

Zuigwormen of trematoden – een soort wormen met zuignappen op het lichaamsoppervlak. Met hun hulp, de wormen graven in de wanden van de interne organen, weefsels, en dus eten, absorberen de voedingsstoffen, bloed. De lichamen van deze wormen zijn platte vorm, de lengte kan bereiken van 1,5 m. Visueel, ze lijken op een stuk hout. De belangrijkste bron van infectie met trematoden – inname van onvoldoende verhitte vis, schaal-en schelpdieren. In het ontwikkelingsproces ze moet vervangen 1-2 gastheer. De belangrijkste variëteiten van Kieuwwormen, parasitaire in het lichaam van de mensen:

 1. Iecoris Dens – helminth, hetgeen de ontwikkeling van opisthorchiasis. Heeft een lengte van 7-20 mm. Van invloed op de gal, de lever en de galwegen. Op de achtergrond van een infectie met deze parasiet ontwikkelt ulcus, cholecystitis, pancreatitis.
 2. Siberische Fluke – worm, lengte 8-13 mm, parasitaire in de galblaas en de galwegen. In de vroege stadia van de invasie is er een hoge temperatuur, pijn in de spieren, gewrichten, maag van streek, dan zijn de symptomen minder uitgesproken. Dit is het bewijs dat de ziekte chronisch worden.

De behandeling met medicijnen van alle soorten wormen

Te vernietigen de wormen, die u nodig hebt om het ontwormen medicatie. Maar eerst moet u vaststellen wat de bot werd getroffen door het lichaam. Op basis van de diagnostische resultaten van de geselecteerde geneesmiddelen. Ze zijn onderverdeeld in 2 typen:

  Lever Fluke
 • smalle worden toegewezen aan het vernietigen van verschillende soorten wormen;
 • omnidirectioneel – worden beschouwd als universeel, zoals bijna te vernietig alle soorten van wormen zijn geschikt voor de preventie van helminthische besmetting.

Regime en de duur van de behandeling met de tabletten dienen te worden bepaald door de specialist, als antihelminthic betekent veel contra-indicaties en bijwerkingen.

Bovendien, tijdens de behandeling, kunt u gebruik maken van traditionele recepten. Veel planten hebben ontwormen eigenschappen – knoflook -, uien, pompoen, zaden, kruiden, specerijen, gember. Op basis van hun ontwormen zijn het voorbereiden van een infuus, afkooksels en andere middelen, die zal helpen om het lichaam te reinigen.

Versla alle soorten wormen met zich meebrengt enorme gezondheidsproblemen. Bewust van het gevaar, is het belangrijk om preventieve maatregelen te helpen verminderen het risico van besmetting. Het is voldoende om aan de regels van de hygiëne, het eten van vlees en vis net voorbij de volledige warmte van de behandeling, en grondig wassen van fruit en groenten.

Bij de eerste tekenen van infectie, neem contact op met uw arts. Hoe minder tijd de wormen leven in het lichaam, hoe makkelijker het is om zich te ontdoen van de gevolgen van parasitisme.