Parasieten bij de mens: symptomen en behandeling

De meeste mensen zelfs niet na te denken over wat er in hun lichaam iemand woont. We zijn aan het praten over parasieten. Iemand denkt, want in zijn huis geen dieren, maar de handen die hij wast na elke uitgang naar de straat, het risico van de invasie is minimaal. Dit is niet zo. Volgens de medische statistieken, parasieten in het menselijk lichaam aanwezig zijn in bijna 50% van de gevallen. Wormen, bijvoorbeeld, zijn de oudste wezens parasieten in het menselijk lichaam. Ze zijn dus aangepast aan het leven in mensen, vaak hun aanwezigheid niet manifesteren en de media het lijkt erop dat de geïnfecteerde asymptomatisch zijn.

Eigenlijk, de symptomen waren er altijd, het is belangrijk in te zien dat de waarschuwingssignalen. Vandaag zullen we kijken naar welke symptomen duiden op de aanwezigheid van infectie, welke actie te ondernemen om te voorkomen dat plagen en hoe de behandeling kan worden gericht tegen de parasieten, als ze worden gevonden.

parasieten in het menselijk lichaam

De symptomen van besmetting

Het grootste probleem vanuit het oogpunt van detectie van parasieten in het lichaam – de diversiteit van symptomen die kunnen verwarren niet alleen de persoon maar ook de arts, de patiënt om advies gevraagd. Afhankelijk van de soort, de locatie en de levenscyclus van de parasieten er anders uit. Sommige mensen merken niet dat de meeste van de symptomen, het stoppen van de aandacht op één (bijvoorbeeld pijn in de longen). Als gevolg van de patiënt wordt behandeld voor de ziekte geïdentificeerd, als hij kwam, als niet naar huis gestuurd worden voor het ontbreken van het klinische beeld.

Het is daarom belangrijk om een foto van uw algehele gezondheid, wijzend uitgebreide veranderingen in de staat. Geneeskunde hoogtepunten meer dan een dozijn tekenen van besmetting. Overweeg de volgende symptomen in de vorm van een tabel.

Vermelding van parasieten in het lichaam?

Symptoom Wat gebeurt er in het lichaam?
Allergische reacties Als de man plotseling begint last te hebben van symptomen van Allergie, moet getest worden voor parasieten. Het feit dat de selectie van plagen giftig, en het immuunsysteem van het lichaam kan reageren op de productie van de toegenomen hoeveelheid afweercellen op zijn beurt veroorzaakt irritatie en allergieën.
Pijn in spieren en gewrichten Parasieten kunnen leven in het bindweefsel, gezamenlijke vocht en spieren. Bewegen, ze veroorzaken pijn, die veel toegeschreven aan artritis, verwondingen of spanning. In feite pijn in spieren en gewrichten, kunnen duiden op een ontsteking als gevolg van de activiteit van de parasieten.
Bloedarmoede Protozoa leven in de menselijke bloedbaan, te voeden met het bloed cellen en kan leiden tot een aanzienlijk verlies. Bloedarmoede veroorzaakt door parasieten, het zuigen van de voedingsstoffen uit de darm van de gastheer, waaronder ijzer.
Hoofdpijn Regelmatig pijn in het hoofd, duizeligheid, misselijkheid geven aan een vergiftiging van het organisme door parasitaire besmetting.
Onredelijk verlagen/verhogen van het gewicht Gebrek aan gewicht is te wijten aan de interne consumenten van voedsel, die eten hetzelfde als mensen. Het verhogen van het gewicht verband met het feit dat het lichaam integendeel, verliest voedingsstoffen, mensen zijn voortdurend ervaren van pieken in de bloedsuikerspiegel en het gevoel honger.
Slaapstoornissen Frequent ontwaken, het zenuwstelsel en het lichte slaap worden vaak geassocieerd met een parasitaire infectie. De lever probeert te zuiveren van giftige stoffen uitgescheiden door parasieten, en meestal zijn activiteit valt in het midden van de nacht. Ook kan de persoon worden bezorgd over jeuk van de anus, het niet geven om te slapen.
Bruxisme (slijpen van de tanden tijdens de slaap) Tandenknarsen is een van de symptomen van besmetting met parasieten, vooral vaak voor bij kinderen. Aangenomen wordt dat dus de zenuwuiteinden reageren op vergiftiging en ontsteking.
Jeuk in de anus Worminfecties vaak manifesteren zich door jeuk in de anus, meestal is dit symptoom treedt op bij kinderen.
Schendingen van de stoel Constipatie of diarree mogelijke symptomen indicatie van parasieten leven in de darm. Constipatie in verband met het feit dat zware parasitaire aandoeningen leiden tot verstopping van de darm kanaal, de diarree.
Dikke darm irritatie Wanneer de ontsteking van de wanden van het lichaam, de parasieten te provoceren cider prikkelbare darm. Dit proces belemmert de absorptie van voedingsstoffen, en ook maakt het onmogelijk de absorptie van vetten in de juiste afdeling, resulterend in krampen en pijn.
Opgeblazen gevoel Een opgeblazen gevoel, een vol gevoel, opgeblazen buik is een sterk teken van de aanwezigheid van parasieten in het lichaam. Om aandacht te besteden aan dit symptoom is vereist als gassen gebeuren onafhankelijk van de maaltijd.
Huid problemen Netelroos, acne, eczeem, dermatitis en andere vormen van uitslag op de huid – een signaal dat het lichaam wordt besmet met parasieten. De resultaten van hun activiteiten een negatieve invloed hebben op het spijsverteringsstelsel, die onvermijdelijk "broadcast" en op de huid.
Aandoeningen van het zenuwstelsel Prikkelbaarheid, nervositeit, depressie en gevoelens van somberheid kunnen symptomen zijn van besmetting. Systematische vergiftiging van het lichaam leidt tot afwijkingen in het zenuwstelsel, in het bijzonder de afbeelding relevant is voor kinderen. Grondeloze huilen, grillen en angsten kan nogal een "fysieke" achtergrond.
Chronische vermoeidheid Apathie, lethargie en de onwil uit te voeren, zelfs een minimale fysieke activiteit – "Hallo" van het lichaam het lijden van de toxiciteit en tekort aan voedingsstoffen die de parasieten te stelen.
Verminderde weerstand Voorkomende virale en bacteriële ziekten, aandoeningen van de microflora, verkoudheid en infecties van de symptomen van de invasie. Parasieten verzwakken van het immuunsysteem, de vermindering van de productie van immunoglobuline.
Algemene aandoeningen van gezondheid, pijn in verschillende organen Afhankelijk van de lokalisatie van de parasieten kunnen een negatieve invloed op het lichaam: de longen, het hart, de hersenen, de lever of de alvleesklier.
De ontwikkeling van tumoren en formaties De bovenstaande tekenen en symptomen, vooral bij elkaar genomen, leiden tot de opkomst van verschillende tumoren, waaronder kanker. Uitgeput parasieten, is het organisme niet in staat om te gaan met hun groei.
de diagnose van parasieten

De bovenstaande symptomen komen zelden in een ogenblik voor dat gebeuren, een parasitaire besmetting moet erg sterk zijn. Maar de combinatie van drie of vier dingen gebeuren overal. Kijk naar het voorbeeld van specifieke infecties:

  1. Ascarids – intestinale pijn, stoornissen van de stoel, disfunctie van de lever en de alvleesklier.
  2. Pinworms is branderig gevoel en jeuk rond de anus, diarree, een opgeblazen gevoel, bruxisme, aandoeningen van het zenuwstelsel, verlies van eetlust, hoofdpijn.
  3. Lantecy – gewicht verlies, allergische reacties, verminderde immuniteit, de ziekte van de darm.

De diagnose van parasieten

Als een persoon vinden voor jezelf of je dierbaren een aantal van de bovengenoemde symptomen, is het raadzaam te onderzoeken om er zeker van te detecteren parasieten in het lichaam. Hiervoor kunt u verwijzen naar onze huisarts (of kinderarts, als we het hebben over het kind) naar de juiste bestemming. Meestal de officier schrijft routebeschrijvingen voor de analyse van bloed, speeksel en ontlasting.

De moderne geneeskunde biedt ook immunologische testen voor parasitaire aantasting, alsmede de uitgebreide tests, het onthullen van een specifieke groep van parasieten. Helaas, deze complexe analyses worden betaald en kunnen ze aan de privé-klinieken. Maar de resultaten wijzen zeker op de specifieke soorten van ongedierte, waardoor u toe om een adequate behandeling.

Er is geen behandeling even effectief beïnvloeden van alle groepen van de parasieten. Bij de benoeming van de drug moet rekening houden met de fase van ontwikkeling van de plaag, aangezien geneesmiddelen die op de eieren, kan niet tegen volwassenen. Dus om te beginnen de therapie is bij al zijn analyses en hun definities. Meestal artsen maken gebruik van verschillende soorten drugs, die we hieronder beschrijven.

Behandeling van parasitaire infecties

Anti-parasitaire medicijnen, bestaande in het aanwezig hebben van een breed spectrum van activiteit, d.w.z. betrekking op verschillende soorten parasitair organisme in menselijke wezens. Maar, zoals gezegd, elke drug heeft een specifieke activiteit, en wordt toegewezen na de diagnose. Echter, in de medische Arsenaal in het geval van besmetting, er zijn een tiental voertuigen (en hun analogen) die zijn bewezen veilig en effectief.

De eerste groep van geneesmiddelen die worden gebruikt bij de opsporing van de in het lichaam van de ronde wormen, nematoden, wormen. Medicijnen worden voorgeschreven als de persoon die besmet is met een dergelijke parasieten als pinworms, ascarids, vlasoglavy, Trichinella, en dergelijke.

De tweede groep van medicatie is effectief tegen tape wormen, cestoden lintwormen. Deze omvatten een breed lintworm, trematoden, dwerg, varkens en runderen lintworm – deze parasieten zijn de meest voorkomende.

Het is te begrijpen dat wanneer besmet met parasieten van een lid van de familie, met een waarschijnlijkheid van 99% van de andere leden van het huishouden zijn ook dragers van deze plagen. Daarom ondergaan van diagnostiek en behandeling is een aanrader voor het hele gezin. Hetzelfde geldt voor de kleine groepen van mensen, nauw met elkaar communiceren (kleuterschool, bijvoorbeeld).

Traditionele methoden om zich te ontdoen van parasieten

traditionele methoden van behandeling

Behandeling van parasieten is aanzienlijk gecompliceerd door het feit dat in het proces van het leven dat ze voortdurend reproduceren, dus in het menselijk lichaam op hetzelfde moment zijn er eieren en larven en volwassenen. De receptie van farmaceutische producten is meestal één, en herhaal in 10-14 dagen om zich te ontdoen van uw lichaam van individuen die opgroeien in deze tijd. Ook een goede optie is een dochteronderneming, folk therapie, kunnen ter ondersteuning van traditionele medische behandeling.

U begint met de behandeling van parasieten met home methoden, te bespreken met uw arts. Niet alle recepten zijn even veilig, afhankelijk van de leeftijd en de toestand van de patiënt, kunnen zij ongepast.

Wij bieden meerdere populaire recepten, bewezen door de jaren heen en heeft het grootste aantal positieve reacties van mensen die hersteld zijn van parasieten op deze manier.

Tinctuur van alsem. Eetlepel gehakte droge salie giet 100 ml van de alcohol en dringen twee weken op een koele donkere plaats. de vloeistof wordt vervolgens gefilterd en verbruikt drie keer per dag 20 druppels voor de maaltijd.

Pompoenpitten. Ongezouten vers gepelde pompoenpitten (300 gram) zijn vermalen in een koffiemolen, dan combineren met honing of water (1:1). Het mengsel moet worden gegeten op een lege maag, en dan nog drie uur niet kan eten, dan moet je een laxeermiddel. Het feit dat de pompoen zaden bevatten een speciale stof die verlamt plagen en tijdelijk berooft ze van de gelegenheid om te worden bevestigd aan de wanden van de organen.

Mushroom tinctuur. Het is beter om porcini of cantharellen als ze bevatten een stof die doodt zowel de volwassen wormen en larven. Een handvol verse champignons, giet er een glas wodka en dringen voor twee weken, en vervolgens wordt de vloeistof gefilterd en drink een theelepel voor het slapen gaan. Natuurlijk, deze methode is niet geschikt voor zwangere vrouwen en kinderen.

Schil van een granaatappel. 50 gram verse granaatappel huid giet twee kopjes kokend water en kook op het vuur tot de vloeistof vermindert het volume met de helft. Na infusie drankje in één teug, een half uur later nemen van laxeermiddelen. Voor vier uur naar het zich onthouden van voedsel. Aan het einde van de procedure wordt aanbevolen klysma.

Een afkooksel van kruidnagel. Droog kruidnagel worden gemalen tot poeder, een theelepel van die giet er een glas kokend water en warm in een waterbad voor minuten, dek af met een deksel en aan te dringen op een half uur. Deze infusie is net vers, een theelepel drie keer per dag een half uur vóór een maaltijd.

Zich te ontdoen van parasieten met traditionele methoden zal veel effectiever zijn als u actief bent in het complex. Eerst moet u naar de dokter te gaan, om getest te worden en het leren van hun resultaten. Gevolgd door de farmaceutische drugs, het moet worden gedaan strikt volgens de voorgeschreven regeling. Van tevoren bespreken met uw arts de wens tot gebruik van de mensen van de recepten en het samen bepalen van de beste optie. De laatste stap naar genezing is de preventie. Over het bespreken wij hieronder.

Voorkomen van besmetting

Belangrijke rol in de preventieve activiteiten gericht op het verminderen van de risico ' s van infectie, is de hygiëne. Zelfs volwassenen die zich bewust is van de noodzaak tot het respecteren van de hygiëne regels, vaak verwaarloosd. Ondertussen artsen dringen erop dat preventieve maatregelen kunnen halveren het risico van besmetting. Om hygiënische normen verplicht voor kinderen en volwassenen, zijn:

  1. Grondig de handen te wassen met zeep en water (na elke aankomst van de straat, contact met dieren).
  2. Behandeling van de handen met desinfecterende gels of-doekjes.
  3. Dagelijkse verandering van ondergoed (voorheen moet worden gestreken met een warm strijkijzer).
  4. Wekelijkse wissel van linnengoed (wassen in warm water).
preventie van parasieten

Een kind moet geleerd worden om niet te slikken vuile handen, niet te delen eten met collega ' s, bijten in elkaar. De behoeften van het kind uit te leggen het gevaar van inslikken van vuil, bacteriën en parasieten. Vooral zorgvuldig is het noodzakelijk om de handen te wassen na het werken met de land-en outdoor recreatie.

Als een dagelijkse voorzorgsmaatregel tegen parasieten kunnen worden toegevoegd aan voedingsmiddelen, kruiden en specerijen – de meeste plagen kan er niet tegen. Het wordt aanbevolen om te eten ui en knoflook te gebruiken bij het koken, peper, kruidnagel, mierikswortel.

Samenvatting

Regelmatig onderhoud en aandacht voor de meest kleine tekenen van besmetting – eenvoudige regels die de bescherming van de hele familie uit de problemen. Aan persoonlijke hygiëne, voedselbereiding en controle van kinderen en Huisdieren dienen behandeld te worden met een maximale verantwoordelijkheid. Zorg voor je gezondheid!