Wormen bij kinderen: symptomen en behandeling

Helminthische besmetting bij kinderen is één van de meest wijdverspreide en onderschatten het risico van de ziekte. Wormen bij kinderen, veroorzaakt niet alleen onvoldoende inname van voedingsstoffen in het lichaam, maar ook allergische reacties veroorzaken, chronische vergiftiging, lage immuniteit, ziekten en letsels van de gastro-intestinale tractus. Tekenen van parasitosis ontwikkelen meteen voor een lange periode van tijd, kan de ziekte worden asymptomatische of onuitgesproken klinisch beeld en alleen bepaald in het laboratorium analyses.

Wormen bij kinderen

De prevalentie en soorten wormen

Het is van mening dat de helminthiasis, een besmetting met wormen is een ziekte, hebben meer te maken met mensen uit de sociale achtergronden is onder het gemiddelde, het leven in onhygiënische omstandigheden, vaak contact met besmette dieren of de bodem. Echter, volgens de statistieken, zijn alleen in Europese landen, de wormen gevonden in de enquête in een derde van de patiënt.

In de natuur zijn er meer dan 300 soorten wormen, meer dan 70 soorten, verdeeld in Rusland, de rest kan treden in het menselijk lichaam tijdens reizen naar exotische landen. Tussen alle soorten van parasitaire wormen die kunnen bestaan in het menselijk lichaam, er zijn drie groepen:

 • aaltjes die behoren tot de ronde wormen, enkele van de meest voorkomende parasieten bij kinderen (pinworm, whipworm, Trichinella, rondworm);
 • lint (flatscreen) wormen in verband met cestode (lintworm, lintwormen en Echinococcus);
 • parasieten-staart of trematoden, steeds een oorzaak van opisthorchiasis, fascioliasis, chistosos, paragonimoz enz.

In de meeste gevallen worminfecties parasiteren en te vermenigvuldigen in de darm, maar de eitjes en larven kunnen zich verspreiden via de bloedbaan op verschillende organen van het lichaam. Meestal is van invloed op de nabijgelegen organen van het maag-darmkanaal: de lever, galblaas, echter, de parasieten kunnen bewonen spierweefsel, de longen, de hersenen.

De oorzaken van wormen

Helminthiasis: het pad van infectie

Methoden van infectie door wormen afhangen van de kenmerken van hun ontwikkelingscyclus. Voor sommige groepen van worminfecties van de mens is de belangrijkste "eigenaar", in wiens lichaam ze leven en broeden, voor anderen – intermediair. In sommige gevallen, de parasieten van de nodige rijping van de eieren in de bodem of andere voorwaarden. Maar de basisregel van de bescherming tegen infecties, is hygiëne, een aandoening die in de kindertijd is het niet altijd.

Jeugd is een periode wanneer langdurige immuniteit nog niet is gevormd, dat verhoogt de kans van Aanbestedende parasitosis. Het verlangen om te proberen al de smaak, meerdere contacten met grond, zand, voorwerpen vergroot de waarschijnlijkheid van de penetratie van helminth eieren in het lichaam van het kind.

De meest voorkomende wormen – pinworms en rondworm is overgedragen op ongewassen handen kan blijven op huishoudelijke artikelen (deurklinken), om in het lichaam met voedsel (slecht gewassen bessen, groenten, fruit). Er is ook de mogelijkheid om de verspreiding van wormen door contact met een besmet persoon of een dier of een bestaan in de nabijheid met hen.

Pinworms zijn een van de wormen veroorzaken reinvasion door jeuk, die wordt veroorzaakt door de vrouwelijke pinworms in het proces van het leggen van de eieren buiten de anus, waardoor de patiënt aan te raken, te WRIJVEN, om krassen op de geïrriteerde oppervlakte en verspreiding van de parasiet-eieren op de bodem, beddengoed, kleding, voorwerpen en oppervlakken. Bij herhaalde inname van eieren, die nog in de handen of bed, reinvasion optreedt, self-infectie van de patiënt. Primaire infectie van de kinderen vindt meestal plaats in een instelling, op de speelplaatsen, in plaatsen van een massa congestie van kinderen.

Welke factoren verhogen het risico van infectie met wormen?

 • Het niet naleven van de handhygiëne: sla wassen van je handen na terugkomst van de straat van de gasten van het hotel, voordat een inname van voedsel.
 • Nagels bijten, zuigen op vingers, houd het in de mond van de verschillende objecten (potloden, pennen, speelgoed, enz.).
 • Huisdieren bezoek aan de straat: zelfs met tijdige anthelminthicum behandeling van honden en katten kan zich worm eieren, bracht vanaf de straat op de voeten, wol.
 • Onjuiste behandeling van groenten, fruit, bessen, kruiden voor het opdienen.
 • Het lage niveau van de hygiëne in het huis: het dragen van schoenen, niet tijdig wassen van vloeren, enz.
Helminthiasis

Wormen bij kinderen: de verschillende symptomen en de behandeling van helminthiasis

Vele soorten parasieten voor een lange tijd niet bijdragen aan de vorming van een duidelijk klinisch beeld eliminare: het doel van de parasiet is te bestaan om niet te worden opgemerkt door de eigenaar van het voertuig. Dus lichte symptomen van helminthiasis kan worden opgemerkt alleen in die gevallen wanneer de infectie is van meerdere (in eerste instantie of door een lange latente periode) en/of het kind heeft een verminderde immuniteit, is er een bijkomende ziekten, waartegen de bot is meer uitgesproken. De individuele situatie – besmetting van exotische soorten parasieten, waardoor een sterke reactie van het lichaam.

De voorkomende symptomen van helminthiasis bij kinderen:

 • toegenomen eetlust zonder het verhogen van het lichaamsgewicht;
 • toegenomen stroom van speeksel;
 • symptomen van darm-dyspepsie, flatulentie, onstabiele ontlasting, misselijkheid, pijn in de maag, de rechter hypochondrium, spasmen van de darm;
 • duizeligheid, hoofdpijn, vermoeidheid;
 • de neiging tot allergische reacties, die niet werden waargenomen eerder of meer ernstige allergieën;
 • gevoeligheid, prikkelbaarheid, slaapstoornissen, aandacht en geheugen geassocieerd met vergiftiging door de afvalstoffen van de wormen;
 • gevallen van breuk, verlies van het haar, nagel-peeling met de ontwikkeling van vitamine-tekort en een ijzergebrek;
 • frequente ontstekingen in de neus-keelholte (sinusitis, longontsteking, sinusitis, faryngitis, enz.), de geslachtsdelen, in het bijzonder bij de meisjes vanwege de anatomische nabijheid van de vagina en de anus.

Met lange-termijn helminth infecties bij kinderen bleven achter bij de leeftijd van normen in de lengte, het gewicht, de ontwikkeling, de stoornissen en ziekten van het maag-darmkanaal, de symptomen van een ernstige intoxicatie, bloedarmoede, allergie, frequente infecties van de luchtwegen bacteriële en virale etiologie, neurologische afwijkingen.

De eerste symptomen verschijnen meestal na 2 tot 4 weken na blootstelling van de eieren van de wormen in het lichaam. Ze variëren, afhankelijk van het aantal parasieten, het niveau van de beschermende kracht en de gezondheid van het kind, evenals de soorten wormen. Dus, pinworm nacht veroorzaken jeuk in de anus, die bijdraagt aan slaapstoornissen. Op toxocarosis onderscheidende kenmerken hoest met geen tekenen van respiratoire ziekten, koorts, waarschijnlijk astma en allergische reacties.

Het wijdverbreide geloof dat bruxisme, het slijpen van de tanden in de slapen is een teken van de aanwezigheid van wormen in het lichaam, wordt weerlegd door medische wetenschappers. Het fenomeen van bruxisme is verbonden met de eigenaardigheden van het menselijk zenuwstelsel. Hoewel de wormen, vooral pinworms, kan de slaap verstoren en bij te dragen tot het neurotische kind, bruxisme, is geen bewijs van een worm besmetting. De behandeling van dit fenomeen betrokken neurologen en tandartsen.

Bij langdurige wormen ontwikkelen zich het klinische beeld van een intoxicatie.

Hoe om te begrijpen dat het kind heeft wormen

De diagnostiek van de helminthiasis

In de meeste gevallen helminthiasis bij kinderen gediagnosticeerd door de jaarlijkse preventieve medische onderzoeken van de ontlasting voor worm-eieren. Echter, dit is niet de meest betrouwbare methode: in de aanwezigheid van symptomen en negatieve analyse moet worden bedacht dat niet alle soorten van wormen kan gedefinieerd worden op een vergelijkbare manier. De soorten die hun eieren te leggen, kan ook voorkomen dat ze worden gedetecteerd tijdens de laboratorium tests, zoals de frequentie van de fok mag niet samenvallen met het tijdstip van analyse. Er waren ook gevallen, wanneer het lichaam één of meerdere van hetzelfde geslacht individuen zijn niet in staat van de voortplanting, maar schadelijk voor de gehele levenscyclus.

Negatieve fecale testen wordt aanbevolen uit te voeren re-enquête in 2-3 weken. In de lijst van preventieve studies opgenomen analyse voor de aanwezigheid van helminth eieren en schrapen op enterobiasis. Aan verdachte de aanwezigheid van wormen kan ook op basis van de resultaten van bloedonderzoek: een hoog niveau van eosinofielen in combinatie met een gereduceerd hemoglobine in de meeste gevallen betekent de aanwezigheid van parasieten in het lichaam.

Voor de diagnose kan worden toegepast op biologische studies van slijm, gal, urine, coprogram ontlasting.

Ter verduidelijking van de diagnose in gevallen van verdenking van Echinococcus onderzoeken van de organen van het buikvlies ultrasone en/of radiografische methode. Opisthorchiasis is gediagnosticeerd door middel van analyses van de darminhoud en duodenale klinken.

Geef het type van de parasiet en hen veroorzaakt schade aan het lichaam te helpen de immunologische studies. Na een nauwkeurige diagnose is de gekozen methode van therapie.

Medicamenteuze methoden voor de behandeling van helminthiasis bij kinderen

Therapie van helminthiasis is gebaseerd op twee richtingen: zich te ontdoen van parasieten en het ontgiften van het lichaam, het verlagen of de nivellering van de schade van bestaande wormen.

Verminderen van de ernst van de tekenen van dronkenschap zijn benoemd door vitamine preparaten (b, C), ijzer, vitamine-en mineralenpreparaten, glucose, de snelheid van de infusie gemodeza, enz. In sommige gevallen wordt het gebruik van diuretica, antihistaminica. Met de nederlaag van het hart, de spieren, de lever weefsel kan worden toegepast hormonale stoffen.

Als onderhoudstherapie toegediend chelatoren, af te leiden uit het bloed de afvalstoffen van de parasieten, de enzymen die helpen bij het verbeteren van de spijsvertering en de werking van de organen, enz.

Wanneer alle helminth infecties is niet sterk aanbevolen het gebruik van breed-spectrum voorbereidingen in kinderen. Geneesmiddelen, waardoor de dood van de parasieten van invloed zijn op het menselijk lichaam, dus de keuze van het geneesmiddel en de dosering moet worden benaderd met de nodige voorzichtigheid.

Zelfgemaakte en traditionele methoden van het wegwerken van de wormen is absoluut niet aan te bevelen vanwege gebrek aan bewijs en de mogelijkheid tot het nauwkeurig meten van de dosering en de mogelijke impact op het lichaam van het kind.

Principes van de behandeling van helminthiasis

In de meeste gevallen, bij de behandeling van helminthiasis hebben een familielid behandeling moeten beschikbaar zijn voor iedereen, die in het gebied wonen voor volwassenen en kinderen. Dit geldt niet alleen voor de zeer besmettelijke askaridoza, maar ook naar andere soorten helminthiasis. Geneesmiddelen voor elk lid van de familie ook geselecteerd door de arts, afhankelijk van uw leeftijd en gezondheidstoestand.

Als je dieren, ze zijn verplicht uitgevoerd anthelminthicum behandeling, ongeacht de tijd na de preventie.

In de kamer waar de zieke kind, behoefte aan een dagelijks hygiënisch reinigen, bij voorkeur op het moment van behandeling voor het verwijderen van alle tapijten, knuffels, dekens. Beddengoed en ondergoed, persoonlijke handdoeken veranderd worden, en zo vaak als mogelijk (broek – twee keer per dag), na het wassen van linnen, dient zorgvuldig te worden gestreken.

Hygiëne

Het is noodzakelijk om de naleving van de regels van de hygiëne: handen wassen na elk bezoek aan het toilet, de terugkeer in van de straat, gebruik alleen persoonlijke handdoeken, kort geschoren nagels. Zonder inachtneming van de regels van de therapie kan ineffectief vanwege de constante aanwezigheid van de bronnen van de besmetting in de omgeving van de patiënt.

Preventie van besmetting met wormen

De preventieve maatregelen in de eerste plaats zijn de regels van persoonlijke hygiëne. De meeste van de worm eieren worden overgebracht naar de mond met handen en uw handen te wassen om te voorkomen dat de meerderheid van de gevallen.

Andere preventieve maatregelen zijn:

 • een grondige (minimaal 2-3 minuten onder stromend water) wassen bessen, groenten, groene greens voor het eten, als u van plan bent om rauw te worden gegeten;
 • lang koken rivier de vis (40-60 minuten) vóór het eten;
 • tijdige preventieve anthelminthicum therapie bij huisdieren;
 • Algemene netheid in het huis in overeenstemming met sanitaire-hygiënische normen.