Worms (wormen)

Helminth infectie (helminthiasis) — ziekten die de oorzaak zijn van de menselijke parasitaire wormen (worms, worms) leven in het lichaam.

wat is worms

Wat is het?

Momenteel zijn er ongeveer 300 parasitaire ziekten. Ze kunnen verdeeld worden in darm-en extraintestinal. Zoals de naam al aangeeft, in het eerste geval, de wormen en hun larven leven in de darm, en de tweede buiten: in de spieren, de longen, de lever, enz. de Meest voorkomende ziekten als gevolg van intestinale parasieten worden beschouwd: enterobiasis en ascariasis.

Enterobiasis veroorzaken kleine parasitaire wormen — pinworms. In de lengte niet groter is dan 1 cm van Een uiteinde van de worm is meestal puntig en de andere ronde. Kleur pinworms kan variëren van wit en geel tot bijna zwart. Deze wormen zijn nachtdieren: in de nacht, de vrouwtjes kruipen in de endeldarm, en van daar naar de huid rond de anus, ze leggen hun eieren in de plooien van de huid, door zichzelf en sterven.

De gemiddelde levensverwachting van pinworms en een halve maand.

Ascariasis leiden tot grotere wormen — ascarids. In lengte kan bereiken van 20 cm Parasitaire rondworm voornamelijk in de dunne darm, dus om ze op te sporen in de ontlasting heel moeilijk. De levensverwachting van de spoelwormen — meerdere jaren.

Infectie

Meestal is de infectie met wormen gebeurt via besmette ontlasting van de bodem. Bijvoorbeeld, als u niet de handen wassen en reinigen van de nagels na het werken met het land, het eten van vervuilde groenten, fruit en bessen. Trouwens, niet voor de laatste rol in besmet met wormen spelen vliegt. Ze zijn op hun benen en romp dragen helminth eieren voor voedsel. Ook infectie met wormen mogelijk is en het per ongeluk inslikken van water tijdens het zwemmen in de reservoirs. Kinderen vangen vaak wormen van Huisdieren.

Wat is er aan de hand?

In het lichaam van een volwassen indringer is het wachten voor een drievoudige beschermende barrière. Het eerste enzym in de mond, de tweede in een zure omgeving van de maag, en de derde lokale immuniteit van de darm. Helaas, in een verzwakt lichaam al deze belemmeringen niet kunnen werken. Dan is de wormen nog steeds voer de darm en ontwikkelen zich tot Volwassen personen.

Na verloop van tijd, het menselijk lichaam is vergiftigd door de afvalstoffen van de wormen. De patiënt toegenomen vermoeidheid, verslechtering of, integendeel, toegenomen eetlust, hoofdpijn. Verstoord het maagdarmkanaal: ernstige buikpijn, diarree, verstopping en braken. Kan worden weergegeven anale jeuk. Verhoogde gevoeligheid voor allergenen — ook het resultaat van het turbulente leven van wormen. De gevolgen kunnen zeer triest — van huiduitslag tot astma. Een ander negatief effect van wormen — ze ondermijnen het immuunsysteem.

behandeling van wormen

Wat blijkt?

Tekenen van parasitaire ziekten afhankelijk van het type en het aantal wormen, evenals de individuele reacties op de wormen. De eerste symptomen van een besmetting met wormen: verslechtering van de eetlust, braken, misselijkheid, of kwijlen, paroxysmale pijn in de buik. Obstipatie afgewisseld met diarree, ontwikkeld vermoeidheid en zwakte, gestoorde slaap. Wanneer besmet met wormen (pinworms), patiënten zorgen over jeuk in de anus en het perineum. Het versterkt s nachts en in rust. Soms is het zo ernstig dat de patiënt wakker wordt.

Wat is gevaarlijk?

Voor constipatie, scherpe abdominale pijn en zwelling, moet u onmiddellijk een arts te raadplegen. Deze symptomen kunnen wijzen intestinale obstructie plaatsvond. In ernstige helminthiasis het ontwikkelen van afwijkingen van het zenuwstelsel: langdurige hoofdpijn, duizeligheid, nerveuze tics. Ascariasis gevolg van de eigenaardigheden van de migratie van de parasiet in het lichaam kunnen een symptoom zijn van de aanwezigheid van wormen zoals paroxysmale hoesten. Vaak tekenen van wormen bij de mens zijn veranderingen van de huid in de vorm van verschillende vormen van uitslag.

De diagnose van de worm besmetting

Bij enige verdenking op een infectie met wormen, zorg ervoor dat een specialist te raadplegen, niet voor zelfmedicatie. De diagnose wordt bevestigd door de gebruikelijke analyse van uitwerpselen op de eieren van de wormen. Als de eerste ontlasting monster helminth eieren zijn nog niet geïdentificeerd, maar de kans op infectie hoog is, moet de test worden herhaald meerdere keren in een rij.

Hoe de behandeling van wormen

Voor de behandeling van wormen gebruik maken van een speciale medicijnen tegen wormen. Keuze remedie voor wormen is afhankelijk van het specifieke type van helminthes gedetecteerd in de patiënt. De arts zal voorschrijven van pillen om zich te ontdoen van parasieten. Behandeling voor wormen is thuis.

Het criterium van herstel zijn herhaalde negatieve ontlasting in de mens op helminth eieren.