Wat bloedtesten voor parasieten nodig is om te slagen?

Een bloedtest voor parasieten is een verplichte procedure voor iedereen die werkt in de gezondheidszorg, het onderwijs, dieren of plannen voor een bezoek aan onderwijsinstellingen. In tegenstelling tot de studies van de ontlasting, moderne bloed wormen zorgen voor een nauwkeuriger resultaat, de gelegenheid bieden om de beoordeling van de mate van besmetting en in staat om de effectiviteit van de behandeling. Uitgevoerde onderzoeken van dit type snel en vereisen niet veel tijd te ontcijferen.

een bloed test

Wanneer en aan wie je nodig hebt om een bloed test voor helminthiasis?

Triest medische statistieken suggereert dat ongeveer voor elk 3 personen, dan is het probleem van de wormen is van cruciaal belang. Huishoudelijke transport, kantoor-en onderwijsinstellingen, ongewassen groenten en fruit, handshakes — al deze bekend aan iedere volwassene en kind gevallen en zijn de belangrijkste bron van besmetting. Zelfs als de symptomen manifesteren zich niet onmiddellijk, maar in elk geval, parasieten hebben een zeer negatieve invloed op het menselijke lichaam: de oorzaak zijn van slechte eetlust, bijdragen aan de ontwikkeling van allergieën, pijn in de beschadigde orgel, slechte spijsvertering, soms kan leiden tot de dood. Gegeven deze moet u doorgeven op parasieten tests voor elke persoon (bij voorkeur jaarlijks).

U kunt geen fuck met het onderzoek, als het verschijnen kenmerkende symptomen van helminthiasis:

 • plotseling gewichtsverlies;
 • urticaria;
 • frequent: misselijkheid;
 • afkeer van voedsel;
 • een scherpe daling in hemoglobine;
 • prikkelbaarheid of slapeloosheid bij kinderen.

Bovendien kunt u ook bellen met de groep van mensen die het nodig elke 6-8 maanden te controleren het bloed. Deze omvatten:

 • personen die wonen in gebieden met regelmatige uitbraken van helminthiasis;
 • degenen die werken in het onderwijs en de omgang met jonge kinderen;
 • medische professionals;
 • alle cateraars;
 • personen die werken met dieren, evenals hun familieleden (dierenartsen, medewerkers bij de vleesverwerkingsindustrie, herders, fokkers, circus werknemers en de dierentuin, etc.).

Bovendien, het bloed wormen hebben om alle kinderen van de school en de voorschoolse leeftijd, die zullen binnenkort naar een school in een van de clubs. Om te onderzoeken of het bloed parasieten moeten zwangere vrouwen, kinderen voor de vaccinatie. Bovendien herhaalde tests moeten nu na deze cursus van de behandeling tegen parasieten.

IFA als een van de meest effectieve methoden van diagnose

ELISA bloedtest

De meest populaire en betrouwbare analyse van de specialisten vandaag opgeroepen zich aan het enzym immunoassay van bloed voor parasieten. Het belangrijkste doel van deze hoge-precisie laboratorium methode voor het identificeren van antilichamen tegen een bepaald type van parasieten. Dezelfde immunoglobuline (ook wel antistoffen) zijn een natuurlijke reactie van het immuunsysteem, en zijn bedoeld om het neutraliseren van het negatieve agent.

Voor het maken van een accurate diagnose, en ontdek wat de intensiteit van de ziekte parasieten hoe lang het duurt, specialisten beheren met 3 verschillende soorten immunoglobulinen:

 1. Klasse A. Gedetecteerd in het bloed van een kind of een volwassene is ongeveer 2-4 weken na infectie. Bijna 80% van hen wordt uitgescheiden in de slijmvliezen en slechts 20% blijft in het bloed. Na de behandeling, immunoglobuline En kan niet meer zijn dan een maand. Als een tweede test voor parasieten opnieuw worden vastgesteld, dan wordt de ziekte doorgegeven in een chronische vorm.
 2. Klasse M. de Meeste snel te reageren op de aanwezigheid van de parasiet. In het bloed aangetroffen op dag 5 na de besmetting. Echter, ze blijven niet lang — tot 2 maanden, en vervolgens geleidelijk weergegeven. Zo kan de arts concluderen dat de aanwezigheid van acute helminthiasis op het moment.
 3. Klasse G. Verschijnen relatief laat na 1 maand na helminth infectie. Ze worden echter weergegeven langer dan zes maanden. Ze worden gebruikt om te begrijpen hoe lang een persoon lijdt aan helminthiasis.

In vergelijking met andere laboratorium-methoden, ELISA heeft een aantal voordelen, in het bijzonder:

 • hoge precisie;
 • de mogelijkheid tot het bepalen van het stadium van de ziekte;
 • veelzijdigheid;
 • de mogelijkheid van het gebruik van voor de massa-screening van de bevolking;
 • past volwassene en kind.

Enzyme-linked immunosorbent assay geschikt is om te gebruiken bij het opsporen van deze soorten helminthiasis als:

 • giardiasis;
 • trichinose;
 • leishmaniasis;
 • ascariasis;
 • cysticercose;
 • opisthorchiasis;
 • echinococcosis en anderen.

Hemo-scan om te detecteren parasieten

haemo het scannen van een bloed

Hemo — scan - een van de meest moderne tests voor parasieten bij kinderen en volwassenen. Met het is mogelijk om te identificeren van de volgende:

 • door de specifieke vorm van de parasiet;
 • de structuur en het aantal leukocyten;
 • het aantal rode bloedcellen;
 • de mate van de viscositeit van het bloed;
 • het immuunsysteem;
 • de aanwezigheid van schimmels en virussen.

In tegenstelling tot ELISA, haemo scannen biedt een hek op slechts een paar druppels van het bloed uit de vinger. De vloeistof wordt geplaatst op een steriele glazen, en vervolgens zorgvuldig onderzocht onder een microscoop. Het aantal stijgt bereikt 1800-2000 keer. U hoeft niet extra behandeling (gebruik van enzymen, kleurstoffen, drainage, enz.). In moderne klinieken de afbeelding die wordt weergegeven op de monitor, maar omdat de patiënt heeft de mogelijkheid om te observeren van het proces van onderzoek, om te controleren op de aanwezigheid van schimmels en wormen. Schokkend kan een foto zijn van een larve van de parasiet. Indien nodig, voer je een foto of video van de studie.

Het is de Uitdrukkelijke methode, omdat de informatie over de toestand van zijn gezondheid kan de patiënt leren in 10-15 minuten.

Het is de moeite waard op te merken dat een onafhankelijke methode voor het identificeren van parasieten hemo-scan wordt eigenlijk niet gebruikt. Het feit is dat het menselijk lichaam is geschikt voor verschillende soorten parasieten met verschillende lokalisatie. Niet in elk geval, de migratie van de larven in het bloed. Aan verdachte de aanwezigheid van wormen kan een verminderd aantal rode bloedcellen (zoals sommige parasieten voeden zich met bloed en voedingsstoffen), verhoogd aantal witte bloedcellen (geeft het lichaam de strijd tegen de parasiet), dichte plasma.

Andere methoden van diagnose

Als u methode 1 voor de betekenis van de bot mislukt, de arts adviseert aanvullend laboratoriumonderzoek:

 1. Serologische analyse. Ook verwijst naar de immunologische varianten, en ELISA. Echter, in tegenstelling tot de laatste, is het eerste doel om te verkennen het niet bloed en serum. Om informatie te verkrijgen, de arts nodig heeft om het gebruik van de reactie tussen antilichamen en antigenen. Serologische analyse is niet uitgevoerd voor alle soorten van wormen, maar alleen al het feit dat de arts een vermoeden heeft. Als het menselijk lichaam is een parasiet, een specialist zal merken een duidelijke reactie.
 2. PCR-diagnostiek. Maakt het onmogelijk om te achterhalen in de fase van de ontwikkeling van helminth infectie en worden niet aanbevolen voor de vestiging van alle soorten parasieten. Met zijn hulp is het mogelijk om uit te vinden maar de vraag of er in het menselijk lichaam eenvoudig wormen. De belangrijkste taak van de monteur in dit geval — het zoeken van DNA en RNA van de parasiet. Het maakt niet uit, de parasiet leeft of dood is. Te nemen aan het onderzoek is de mogelijkheid van enig materiaal, in het bijzonder, urine, bloed of ontlasting. Voor een grotere betrouwbaarheid van een dergelijke analyse kan geven tot een enkele keer.
 3. Vegetatieve resonantie test. De methode is gebaseerd op het identificeren van de resonantie tussen het menselijk lichaam en van de drug. De laatste zijn dragers van informatie van verschillende soorten wormen. De frequentie gegevens van elke soort van parasieten werd opgenomen door wetenschappers in 1989 door kunst (zoals ook genoemd deze methode) wordt alleen uitgevoerd in laboratorium omstandigheden en biedt een kans om te identificeren, wat is de status van het menselijke immuunsysteem in een bepaalde periode van tijd. Dus, met de hulp van de VRT-arts kan vaststellen of het lichaam lijdt aan allergieën of het giftig is, bacteriële, parasitaire invloed of niet.
 4. Een compleet bloedonderzoek. Te hoog of te laag hemoglobine, verminderd aantal rode bloedcellen, een verhoogd aantal eosinofielen zijn de belangrijkste kenmerken die het mogelijk maken om te vermoeden van de aanwezigheid van de parasiet in het menselijk lichaam.
de voorbereiding voor de test

Hoe voor te bereiden op de studie, en hoe het ontcijferen van de resultaten?

Kenmerken van de levering van de analyse hangt af van welke methode je moet gebruiken en welke soorten parasieten zijn verdacht. Meestal wordt het bloed uit een ader, en in sommige gevallen (hemo-scan) van een vinger. Slechts 10-15 ml bloed vast te stellen van de diagnose.

Om de meest accurate informatie, is het noodzakelijk om bepaalde regels in acht nemen van de levering van klinische tests:

 1. Op de vooravond van de dag van de bloedafname moet de patiënt niet consumeren van te veel zout, vet eten (want het kan het niveau van witte bloedcellen); de voedingsmiddelen die kunnen leiden tot allergieën — honing, citrus (toename van eosinofielen, die ook optreedt als helminthiasis); voedingsmiddelen die rijk zijn aan essentiële olie van knoflook, ui, gember (die van invloed is op de activiteit van de parasieten).
 2. Het is beter om langs het materiaal op een lege maag. Toegestaan in een kleine hoeveelheid schoon water.
 3. Het is noodzakelijk om uw arts te informeren over de medicijnen die werden gebruikt tijdens de laatste 2 weken.
 4. Niet aanbevolen voor een paar dagen voor het testen gebruik van een fysiotherapeutische behandelingen (waaronder röntgenfoto ' s, echografie, radiografie).
 5. Tenminste een week voordat de bloedafname te geven alcoholische dranken en geneesmiddelen die bevatten hoge concentraties van ethyl alcohol.
 6. Roken moet worden verlaten ten minste 2 uur vóór de test.

Als sterke helminthiasis lijden zwanger, en de pasgeboren onderzoek is vereist. Het bloed genomen van de navelstreng of placenta.

Voor het onderzoek, meestal 2-3 dagen. Een beetje meer tijd (maximaal 5 dagen) zal moeten doorbrengen in het geval het pakket niet wordt uitgevoerd immunologische studies over verschillende soorten parasieten.

het decoderen van de resultaten

Transcript moet alleen een specialist. De eenvoudigste interpretatie blijft hemo scannen, en de PCR-diagnostiek. Ze detecteren de parasiet of de ontwikkeling van de larven of niet.

Moeilijke situatie met een methode die moet worden aangeroepen IFA. De arts is verplicht rekening te houden met de immunoglobulinen van de 3 groepen. Dus, de acute vorm van de ziekte kan vertellen of er zal een combinatie zijn van: immunoglobuline M positief, en de klasse A of G kan positief of negatief zijn. Over de chronische vorm misleidende gegevens: immunoglobuline M niet bestaan, en de klasse A en klasse G kan positief of negatief zijn.

In dat geval, als een van de hierboven genoemde tests toonden een positief resultaat, tot vertraging in de behandeling van helminthiasis is niet de moeite waard. Na de volledige voorgeschreven behandeling vereist herhaalde testen, maar dit moet gedaan worden ongeveer 2-3 maanden na de medicatie. Niet wetende wat tests moeten afleggen, is het beter om een arts te raadplegen-internist, gastro-enteroloog of andere specialisten.