Wormen bij kinderen: symptomen, behandeling en preventie

Het gevaar van het binnendringen van wormen in het lichaam begeleid man van de eerste dagen van het leven. Volwassenen, ouderen, tieners en kinderen die besmet worden via de handen, voedsel en water. Het probleem van de worm besmetting zijn gemakkelijk te verwarren met ziekten van het maag-darmkanaal. Aan het begin van de symptomen bij baby ' s is belangrijk voor tests en een dokter te zien. Hoe de wormen in een kind?

wormen in het lichaam

Van wat lijken wormen bij kinderen

De eieren van de wormen groep van helminth vallen in het lichaam van het kind door middel van water en voedsel. De belangrijkste oorzaken van de wormen eten van ongewassen groenten en fruit. Vuile handen, onvoldoende verhit voedsel, onzuiver water, vliegen – al is gevaarlijk. Lintwormen komen samen met de besmette vlees, en nematoden worden overgedragen via de huid door contact met vervuild oppervlak (indien lopen van de aarde). Wanneer dergelijk voedsel binnen kan optreden enterobiasis (pinworms grootte tot 2 cm). Rondworm worden verzonden via dieren.

Wat is gevaarlijk

Wormen bij kinderen is gevaarlijk, omdat het ontnemen van het lichaam van voedingsstoffen. Wormen voeden met bruikbare elementen en afval produceren die toxisch effect: dit kan leiden tot de ontwikkeling van allergische reacties. Hoe gevaarlijk zijn wormen in de weefsels van de interne organen? Als parasieten bij kinderen geïmplanteerde weefsels, het overtreden van de integriteit van de muren, die kunnen leiden tot bloedingen, diverse ziekten (intestinale obstructie), verslechtering van de gezondheid (frequente ziekte acute infecties van de luchtwegen, SARS). De bedreiging voor het leven zijn wormen in de longen.

Soorten wormen bij kinderen

In het lichaam van het kind kan beschadigd raken door parasieten, zoals de kleine en grote. De incubatietijd van de worminfecties kunnen variëren van 1 tot 1,5 maand. Het is zeer belangrijk om te bepalen van het type van de wormen, omdat dit zal afhangen van wat de medicijnen moeten worden genomen. Voorkomende soorten wormen bij kinderen:

 • lintwormen: de cestoden lintworm, de dwerg lintworm de lintworm, Echinococcus;
 • gesegmenteerde wormen: Annelida;
 • spoelwormen: Trichinella, pinworms, vlasoglav, nematoden, spoelwormen;
 • koljuchegolovye wormen: skrebni;
 • platwormen: trematoden, de zuigwormen.

Hoe om uit te vinden of het kind heeft wormen

Veel ouders zijn geïnteresseerd in hoe te detecteren wormen. Laboratorium diagnostiek helpt bij het opsporen van de ziekte en is een betrouwbare methode voor het bepalen van de helminthiasis. Met vroegtijdige herkenning van besmetting direct voorgeschreven voor een cursus van de behandeling met geneesmiddelen die helpt bij het beschermen van de baby van onaangename gevolgen. In sommige gevallen is de ziekte te diagnosticeren kan worden visueel: de Boerenkool zal aanwezig zijn wormen. Met de nederlaag van het lichaam door helminth infecties kunnen de volgende functies:

 • frequente hoofdpijn of duizeligheid;
 • het slijpen van de tanden tijdens het slapen (bruxisme);
 • ernstige vermoeidheid;
 • maag-darmproblemen (obstipatie of diarree);
 • overmatige versterking van eetlust of helemaal niet;
 • pijn in de navel of in de buik.
de oorzaken van wormen

Een bloed test

Preventie is gecontroleerd elk jaar voor wormen bij kinderen, vooral als het kind gaat naar de kleuterschool of school. Het belangrijkste voordeel van de ELISA bloedtest voor helminth eieren detectie van wormen in een vroeg stadium. Bij het uitvoeren van een ELISA-test niet zouden eten of drinken voor ongeveer 8 uur, mag het gebruik van water in kleine hoeveelheden. Vroeg in de ochtend op een lege maag nemen bloed uit een ader. Artsen onderzoeken op de aanwezigheid van antistoffen tegen de parasiet. Antilichamen – immunoglobuline-eiwit, dat wordt geproduceerd in de verschijning van de parasieten in het lichaam. Detectie van eiwit in de resultaten van de analyse zegt over de ziekte.

Kan er wormen in baby ' s

Parasieten kunnen verschijnen in peuters. Krijgen ze konden op het moment van levering, of oudere kinderen, door middel van contact-transmissie (handen). De situatie wordt verder gecompliceerd door het feit dat kinderen niet hebben van een sterk immuunsysteem. Hun lichaam is niet bestand tegen een belasting in de vorm van parasieten en uitgeput twee keer sterker is dan die van een volwassene. Wormen bij kinderen (8-12 maanden) kan ook leiden tot kunstmatige voeding. Artsen zeggen dat de beste preventie van infectie is het voeren van de melk van de moeder.

Tekenen van wormen bij kinderen

Elke variëteit van de wormen wordt gekenmerkt door de typische symptomen, maar het is mogelijk om bij het toewijzen van de gemeenschappelijke symptomen van wormen bij kinderen, onder meer: angst, prikkelbaarheid, bleekheid, en een droge huid. De baby begint op te treden, hij verscheen kringen onder de ogen. Het zien van hen, de ouders moeten naar de dokter gaan tot het te laat is. Onder de tekenen van helminthiasis release:

 • gebrek aan gewicht;
 • in de anus is er roodheid;
 • koorts;
 • droge hoest en geen verkoudheid;
 • pijn in de buik, het hoofd.

De eerste tekenen

Voor het identificeren van de parasitaire infectie is niet eenvoudig. De ouders van het kind dienen alert te zijn op veranderingen in gedrag: hij kijkt verschrikt en angstig zijn, kan aanwezig zijn zwakte, manifest huiduitslag, verlaagde immuniteit, verslechtering van de eetlust of de sterk toegenomen. Vroege manifestaties van helminthiasis zijn een schending van de stoel, die zich vervolgens diarree, dan constipatie. Andere eerste tekenen van wormen in een kind:

 • plotselinge misselijkheid;
 • verhoogde speekselafscheiding tijdens de slaap;
 • aanvallen van pijn in de buik van onzekere lokalisatie;
 • in de anus begint te jeuken (pinworm);
 • vermoeidheid;
 • een slechte droom.

Temperatuur

De temperatuur stijgen op wormen bij kinderen is niet een primaire symptoom van aantasting, maar wordt beschouwd als een begeleidend symptoom. Waarom stijgt de temperatuur? Als het lichaam aanwezig is, ascariasis (aantasting van parasitaire rondwormen), de eieren worden waargenomen in de organen en weefsels. Een groot aantal van hen veroorzaakt een ontsteking in waarin sprake is van koorts. Temperatuur bij het ronde wormen als gevolg van spier-pijn en zwelling van het gezicht. De temperatuur in wormen stijgt tot subfebrile, d.w.z. tot 37-37,2°C.

Braken

Helminthische besmetting bij kinderen kan leiden tot braken en schuimig wit. Het proces ontwikkelt zich geleidelijk. De eerste fase van de ziekte duurt 3 weken. Vervolgens is er een droge hoest en huiduitslag vergelijkbaar met netelroos. Braken bij wormen in het kind, samen met andere onaangename symptomen: overmatige stroom van speeksel, angst en misselijkheid. De eerste verschijning van de witte schuim van de gag analyseren van de ontlasting voor de detectie van sporen van worm-eieren.

symptomen van wormen

Diarree

Voor veel ziekten van het maag-darmkanaal gekenmerkt door dezelfde symptomen als in helminth infectie. De patiënt kan constipatie, diarree, misselijkheid, braken. Parasieten zijn irriterend voor de slijmvliezen van de darm ontsteking produceert en diarree op wormen bij kinderen. Betrouwbare indicator van de wormen is het constante gevoel van honger. Het eerste wat je moet doen met dit symptoom is het testen van de intestinale regio. Wanneer helminthiasis palpatie pijn veroorzaakt, en kunt u zoeken naar de wormen.

Behandeling van wormen bij kinderen

Als er tekenen van hun kind naar de dokter. De kinderarts houdt een pre-inspectie, schrijf een richting op analyses, zullen voorschrijven van een behandeling regime, gebaseerd op de geschiedenis, de leeftijd van het kind, het gewicht, de mate van infectie. Er zijn tal van effectieve middelen tegen verschanst parasieten in het lichaam. Behandeling van wormen bij kinderen kan optreden met medicatie en traditionele methoden.

Regeling

De standaard behandeling regime is vereist voor het verrichten van voorbereidende maatregelen. Voor deze kinderarts benoemt plantaardige olie en onschadelijk absorberende middelen. Met hun hulp wordt het lichaam ontdaan van infectieuze afvalstoffen van de wormen en toxines. De duur van de voorbereidende fase is van vijf tot zeven dagen, na die, samen met de ontlasting vrijgegeven deel parasitaire wormen. Degenen die blijven, te wachten voor de behandeling tegen wormen de geneesmiddelen zijn in staat om de ziekte te genezen. Hoe om te vechten parasitaire wormen in 3 fasen:

 1. Het voorbereidende proces bestaat uit de receptie 1 theelepel voor de maaltijd lijnzaadolie drie keer per dag en sorbent 1 tablet na een maaltijd.
 2. Dan zijn er pillen voor wormen voor kinderen voorgeschreven door uw arts.
 3. Na het gevecht neem je medicijnen om het handhaven van de lever.

Medicijnen tegen wormen voor kinderen

Hoe te controleren en brengen van de wormen in een kind? U moet contact opnemen met de kinderarts die u zullen helpen kiezen van effectieve geneesmiddelen. Common medicijnen tegen wormen voor kinderen hebben een verlammende werking op de spieren van de parasieten, die leiden tot hun vernietiging, en beschikken over een breed spectrum van de actie.

Folk remedies

Populaire methoden van de behandeling is niet te wijten aan een destructieve, maar een milde werking op het menselijk lichaam in tegenstelling tot de farmaceutische middelen. Wanneer de verdrijving van de wormen nodig om zeker te zijn dat de persoon allergisch is voor kruiden of kronkel in de samenstelling, anders wordt de behandeling kan schadelijk zijn. Wat kan een kind van wormen en hoe zich te ontdoen van hen? Kruiden-behandeling van wormen bij kinderen met traditionele methoden uitgevoerd met de deelname van infusen en afkooksels van de volgende planten:

 • tansy;
 • knoflook;
 • wortel van de paardebloem;
 • rode klaver;
 • duizendblad;
 • tijm;
 • calamus wortel;
 • alsem.

Dieet

De behandeling moet worden gecombineerd met het dieet op wormen bij kinderen, ontworpen voor de snelle verwijdering van parasitaire wormen. Genezing voor kinderen met een dieet van wormen verschilt van die van de volwassene, het heeft meer yoghurt met stukjes fruit en bessen. Neem de zorg uit te sluiten van de voeding van schadelijke producten, frisdrank, snoep. Voorbeelden van dieet tegen wormen:

 1. Om zich te ontdoen van de lintworm (lintworm breed, bullish of varkensvlees lintworm) kan helpen bij dagelijkse consumptie van pompoen zaden voor 7 dagen op een lege maag.
 2. De lever van de parasiet reinigen dieet met het gebruik van rijst-water, maïs of pompoen pap, bessen, groenten, fruit.
 3. Verwijder manifestaties van helminthiasis in het bloed zal helpen noten, bruin brood (met korst), zee Boerenkool.

Preventie van helminthiasis bij kinderen

voorkomen van wormen

De belangrijkste preventie van worm besmetting in overeenstemming is met de juiste maatregelen van de persoonlijke hygiëne. Niet alle volwassenen kunnen voor zichzelf kunnen zorgen, maar hoe zit het met de kinderen? Het is de plicht van de ouders om te leren en te trainen van de kleine man om de persoonlijke veiligheid, dat is de preventieve maatregelen niet alleen door de wormen. Om het risico van infectie met parasitaire wormen nodig:

 • vóór het eten de handen wassen;
 • giet kokend water of gewoon wassen op de tabel zijn toegepast fruit, groenten, citrus, bessen, kruiden;
 • drink alleen gekookt, minerale of behandeld water en niet rauw;
 • er worden hoogwaardige producten;
 • om zichzelf te beschermen tegen insecten;
 • niet in bad in onbekende plaatsen, vooral in de zomer.