Worminfecties bij de mens – symptomen en behandeling

Helminthiasis of worm besmetting is de infectie met de parasiet. Te vangen wormen kan iedereen – van Huisdieren, het gebruik van huishoudelijke apparaten, vuile handen, rauwe vis of vlees. Dergelijke bronnen een enorm bedrag, dus in het echte leven is moeilijk en bijna onmogelijk om te beschermen tegen wormen. De infectie de wormen uit zich vaak onder het mom van andere ziekten, aandoeningen van het spijsverteringsstelsel, verminderd gezichtsvermogen, ziekten van de lever en andere inwendige organen. Dit bemoeilijkt het diagnostische proces en leidt tot de ineffectiviteit van de voorgeschreven behandeling.

Wormen in een volwassen kan worden gevarieerd, ieder van hen, zich vestigen in het menselijk lichaam veroorzaakt de ontwikkeling van bepaalde ziekten of meerdere. Als de oorzaak van deze aandoeningen zijn andere agenten, en niet parasieten, om ze te genezen snel en effectief. Anders, conservatieve behandeling is zinloos, omdat de behandeling moet niet gericht op het wegwerken van de symptomen en het elimineren van de onderliggende oorzaken – wormen.

Parasieten

De belangrijkste soorten wormen

In de natuur zijn er ongeveer 250 verschillende soorten wormen. Elk heeft bepaalde voorwaarden voor hun bestaan en ontwikkeling. Wormen verschillen in grootte, vorm en andere kenmerken. De indeling van deze parasieten is nog niet volledig gevormd en gevalideerd door wetenschappers. Scheiding van wormen op een territoriale basis is ook de plek om te zijn. Dit feit maakt de classificatie van parasieten.

In de landen van de middelste breedtegraden met gematigde klimatologische omstandigheden is het mogelijk om te telling meer dan 20 soorten van wormen, die zijn onderverdeeld in drie groepen, afhankelijk van het uiterlijk en de vorm:

 • Ronde (nematoden);
 • Tape (cestoden);
 • Flatscreen (trematoden).

Elk van deze groepen heeft tot honderden soorten wormen, parasieten. Nematoden en trematoden zijn meer algemeen van aard dan tape parasieten. Het menselijk lichaam is een ideale omgeving voor de voortplanting en de groei pinworms en ascarids. Ook gemeenschappelijke en Trichinella. Cestoda behoren tot de runderen, varkens, rat cepni, een lintworm.

Tekenen en symptomen van wormen in de mens

Wormen, parasieten in het menselijk lichaam, letterlijk "zuigen" van hem. De eerste tekenen dat duidt op de aanwezigheid in het lichaam van de wormen, uitgedrukt in termen van chronische vermoeidheid, plotseling gewichtsverlies, verbeterde of verlies van eetlust. Jeuk in het anale gebied geeft ook een mogelijke infectie met wormen.

Tekenen van een parasitaire infectie van het lichaam kan worden indirecte karakteristieke symptomen van gastro-intestinale ziekten, neurose, dermatologische ziekten en allergieën. Het kan:

 • Pijn in de buik, misselijkheid en braken, obstipatie, diarree;
 • Constante vermoeidheid, zwakte, hoofdpijn, koorts, slaperigheid, lusteloosheid, slapeloosheid;
 • Schending van de structuur van het haar en de nagels, allergische rhinitis, urticaria, jeukende huiduitslag, droog, krampachtige hoest, astma;
 • Tegen de achtergrond van een zwakke immuniteit organisme nederlaag van verschillende infectieziekten en inflammatoire processen (verergerd chronische ziekten, daling van de verdediging van het lichaam, en hij wordt een doelwit voor de reproductie van pathogene micro-organismen en infecties).

Vanwege het feit dat de symptomen die duiden op de aanwezigheid van wormen, zijn vergelijkbaar met de symptomen van andere ziekten, is het zelden mogelijk om direct het bepalen van de werkelijke oorzaak van de ziekte en het voorschrijven van de juiste behandeling. Het is beladen met de achteruitgang van de menselijke conditie en de mogelijke complicaties, in die parasieten vermenigvuldigen, het vernietigen van de "favoriet" op en verspreiden zich door het hele lichaam. Een van de meest ernstige complicaties kan inwendige bloedingen, lever falen, intestinale obstructie en anderen.

Diagnose van wormen in het menselijk lichaam

Voor de detectie van wormen in het lichaam werd gebruik gemaakt van twee methoden: duodenale intubatie en analyse van feces, urine, speeksel, afhankelijk van hun type en de detectie van helminth eieren. Deze diagnostische methoden waren niet perfect te zijn, omdat een grote rol in het onderzoek gespeeld door de menselijke factor. De resultaten waren afhankelijk van de professionaliteit en de kwalificaties van het laboratorium dat deed deze analyse. Een onervaren technicus kon niet onderscheiden van de tekenen van de parasieten in het materiaal.

De wetenschap heeft stapte naar voren, en nu zijn er meer informatieve en nauwkeurige methoden van diagnose van de worm besmetting – immunologische studies van biomaterialen, waardoor een hoge nauwkeurigheid te bepalen van de hoeveelheid antilichamen en antigenen van verschillende soorten wormen. Deze omvatten:

 • ELISA (enzyme-linked immunosorbent assay op wormen). De juistheid van de resultaten van deze methode meer dan 90%. Deze studie toont aan of er parasieten en eieren van wormen in het lichaam, de cyclus van hun ontwikkeling en de soort waartoe ze behoren.
 • ELISA-tests – speciaal ontworpen tests die aantonen dat het lichaam reactie op de besmetting. Deze methode is niet onafhankelijk. Het moet worden gebruikt met ELISA (laboratorium voor microscopisch onderzoek).
 • Serologische methoden (RIF, rnga, RSK, RAL). Deze methoden worden vaak gebruikt voor het diagnosticeren van helminthiasis acute fase.
 • Echografie
 • Echografie, röntgenfoto interne organen.
 • CT (computed tomography), endoscopie.
 • PCR-detectie van de invasie van het lichaam van intracellulaire parasieten en protozoën.
 • Bio-resonantie diagnose – het onderzoek, waardoor voor een bepaalde eigenschap parasieten van frequenties te berekenen in het lichaam in een vroeg stadium.

De moderne methodes van de diagnose met een hoge betrouwbaarheid van de resultaten kunnen identificeren niet alleen het feit van de infectie van het lichaam van de wormen, maar ook om het bepalen van hun soort, leeftijd en het stadium van ontwikkeling, die sterk vereenvoudigt de taak van artsen en versnelt het proces van genezing.

Behandeling voor volwassen wormen in

Wormen in de natuur zijn veel soorten, dus het zou naïef zijn om te geloven dat er een wonder pil die het lichaam ontdoen van parasitaire infecties in één afspraak. Behandeling van helminthiasis bij volwassenen bestaat een scala aan medicijnen en procedures, evenals een strikte naleving van alle aanbevelingen van de arts en de regels van persoonlijke hygiëne. Remedie voor de wormen is gekozen individueel, op basis van de resultaten van het onderzoek en het type van het gedetecteerde wormen.

De behandeling voor verschillende soorten wormen niet effectief zullen zijn als de persoon die behandeld worden, gezien de grote kans op terugval (her-infectie) van wie je houdt. Om zich te ontdoen van wormen is het alleen mogelijk wanneer ieder lid van de familie of mensen die samenwonen met een persoon die besmet is, de nodige medicatie.

Een tablet van wormen voor de mens

Anti-helminth tabletten kan worden voor de vernietiging van vele soorten wormen gangbaar in bepaalde streken, en eng gericht (voor bepaalde soorten parasieten). De meest voorkomende preparaten van de wormen brede toepassing op basis van de vier belangrijkste actieve ingrediënten.

Een remedie voor wormen heeft bijwerkingen, zoals duizeligheid, misselijkheid, braken, pijn in de buik, zwakte, slaperigheid en andere tekenen van vergiftiging van het lichaam met chemische stoffen. In het geval van bepaalde symptomen moeten worden genomen enterosorbent.

Druppels van wormen

Druppels als anti-helminth drugs in de vorm van tabletten, ook effectief en gemakkelijk te gebruiken. Remedie voor de wormen in de vorm van een rietje, kunt u voor het berekenen van de dosering die u vaak niet kunt doen met tablets, omdat de meeste van hen zijn bekleed met een speciale beschermende shell, die in strijd is principieel onmogelijk. In de vorm van oogdruppels voor de behandeling van de worm besmetting toegeven dat de volgende geneesmiddelen.

Alle geneesmiddelen voor de behandeling van helminthiasis, ongeacht de vorm van de uitgifte zijn sterk giftige stoffen, die niet alleen helpen om zich te ontdoen van parasieten, maar ook leiden tot een acute vergiftiging. Het is belangrijk om niet zelf dokteren, zoeken naar de juiste geneesmiddelen en de dosering moet alleen een specialist.

Folk remedies voor wormen

Niet alleen geneesmiddelen kunnen helpen bij het verwijderen van wormen uit het lichaam. De natuur heeft aan alles gedacht van tevoren en gaf mensen de mogelijkheid om zich te ontdoen van parasieten met behulp van planten en hun vruchten. In de volksgeneeskunde er zijn vele recepten voor de behandeling van een helminth infectie. Onder hen kunnen we belichten de meest voorkomende:

Knoflook
 • Alsem – gebruikt in de vorm van poeder droge stof of gekookte bouillon. De droge bladeren geven een sterke bitterheid, is het beter om met de honing. Bereid de bouillon moet u 2 eetlepels rauwe giet 0,5 liter kokend water en kook op laag vuur gedurende 15 minuten. Het infuus wordt klaargemaakt als een afkooksel, alleen te brouwen is niet nodig. Alcohol tinctuur wordt als volgt bereid: een halve liter wodka te nemen 100 gram gedroogde blaadjes salie, dek af en zet in een week op een koele donkere plaats.
 • Van tansy, voor de behandeling en preventie gebruikt de zaden en knoppen van deze plant. Eetlepel zaden van tansy giet er een glas kokend water. Te dringen tot dan, tot cool. De inbreng van de bloeiwijzen is als volgt bereid: een half Kopje gedroogde bloemen moet u een halve liter kokend water. Te dringen tot het drankje is afgekoeld tot kamertemperatuur en giet door een gaasje of een pleister.
 • Op basis van de gemberthee van rauwe gemberwortel met honing is een van de meest heerlijke en effectieve methoden van behandeling van helminthiasis. De voorbereiding van deze drank gewoon een eetlepel of 30 – 50 gram verse, fijngehakte gemberwortel, giet er kokend water op en laat afkoelen tot een temperatuur van 6o graden. Honing kan worden verdund in een warm drankje of gewoon los in de mond, met thee.
 • De infusie van de droge gemalen kruidnagel met de koriander één Kopje kokend water 50-60 gram droge poeder. Te bezielen dit rechtsmiddel moet ongeveer een uur op een warme plaats. U kunt wikkel de container van een drankje in een warme keuken handdoek.
 • Knoflook is te gebruiken in elke vorm: gekookt, gebakken, rauw, gebakken. Het is beter om toe te voegen rauwe geplette knoflook aan salades en andere gerechten, zoals verse, bevat meer voedingsstoffen, dus "niet als" parasieten.

In tegenstelling tot de traditionele geneeskunde recepten van de traditionele geneeskunde hebben vrijwel geen contra-indicaties en bijwerkingen, behalve voor individuele intolerantie en allergisch is voor een bepaald onderdeel.

Klysma wormen

Naast afkooksels, tincturen en andere folk remedies voor zelf-medicatie ook van toepassing een reinigende klysma. Er wordt aangenomen dat de doeltreffendheid van deze procedures, dankzij de lokale actie, is veel meer dan preparaten voor orale toediening, en deze behandeling vrijwel geen bijwerkingen. Een klysma wordt gebruikt voor:

 • Tinctuur van knoflook – bonsde tot pulp de knoflook, giet warm, niet heet, kokend water, en trekken ongeveer een half uur. Een gemiddeld hoofd van knoflook te nemen een glas warm water. U kunt bereiden een groter volume van het onderwerp verhoudingen.
 • De infusie van tansy – lepel droge bloeiwijzen giet 0,5 liter kokend water, wikkel ze in een warme handdoek of op een warme plaats en laat gedurende 40 minuten – 50. Gebruik een infuus voor de klysma moet worden bij een temperatuur van 36 – 37 graden Celsius.
 • De infusie van de droge salie – voor de voorbereiding moet 50 gram droge bepoederde bladeren giet er kokend water en laat afkoelen. Dit hulpprogramma is veel sterker, dus misbruik het is niet de moeite waard.

Een afkooksel of tinctuur te klysma wordt alleen gebruikt in gefilterde vorm, de minderjarige of vreemde voorwerpen niet in de val en pijn in de darmen. Niet wetenschappelijk bewezen doeltreffendheid van een dergelijke behandeling. Klysma knoflook kan niet alleen genezen van de besmetting, maar ook om de schade van de gezondheid in de vorm van verbranding van de slijmvliezen.

Preventie van besmetting met wormen

Parasieten leven in de omgeving en woon samen met man. Het risico van infectie is altijd hoog. Voorkomen van wormen is de beste tool in deze situatie. Preventieve maatregelen dienen te worden geregeld, omdat de verschillende soorten parasieten hebben een individuele ontwikkeling cyclus.

Als de behandeling en profylaxe is gehouden alle gezinsleden op hetzelfde moment. Gebaseerd op het feit dat de anti-helminth drugs zijn giftig voor preventie is het beter om de voorkeur aan natuurlijke remedies zoals knoflook, pompoen zaadjes, een afkooksel van alsem, en probeer te voorkomen dat mogelijke bronnen van infectie door wormen. Preventieve methoden zijn:

 • Hygiëne – handen wassen met zeep na gebruik van het toilet, openbare plaatsen en vervoer, voor en na de maaltijden, het gebruik van persoonlijke handdoeken en zeep, beddengoed en ondergoed;
 • Het eten grondig gewassen fruit, groenten en de producten doorgegeven thermische behandeling;
 • De vernietiging van de woning in het bijzonder de keuken allerlei insecten (muggen, vliegen, kakkerlakken) die helminth eitjes op de benen of op de tip;
 • Vermijd het drinken van water uit onbetrouwbare bronnen; gebruik van water moet gekookt;
 • Drugspreventie – het gebruik van anthelminthicum medicatie gemaakt met regelmaat in de 4 - 6 maanden of wanneer voor de hand liggende risico van infectie; preventief gebruikt dezelfde geneesmiddelen als voor de behandeling, alleen bij een lagere dosering.

Het gebruik van drugs worden uitgevoerd op basis van het advies van de arts na het consult. Na de preventie van helminthiasis, na twee of drie weken een tweede cursus, uit te sluiten van de waarschijnlijkheid van nieuwe parasieten van een vertraagde eieren.