Reiniging van het lichaam van parasieten: zich te ontdoen van ongewenste gasten

Het aantal parasieten die zich rond de mens, te vergelijken met virussen en bacteriën. Ze komen het lichaam binnen via de mond, de huid, de luchtwegen veroorzaken. Elk jaar onthullen over één miljoen gevallen van helminthiasis. Meest vaak voor bij kinderen, te wijten aan de aard van de gezondheid gedrag en onvoldoende beschermende eigenschappen. Reiniging van hen is niet een groot probleem. We bespreken de meest effectieve manieren.

parasieten in het lichaam

Hoe ze te herkennen?

Objectieve diagnostiek van parasitaire ziekten is moeilijk vanwege de onvolkomenheden van laboratorium-methoden. De analyse van uitwerpselen op de eieren van de wormen zijn vaak negatief, maar het bevestigt niet de afwezigheid van infectie. Het is daarom belangrijk te weten wat de tekens die u kunt verdachte zelf van parasieten:

 1. Veel voorkomende symptomen — malaise, zwakte, verlies van eetlust, vermoeidheid. Optreden als gevolg van vergiftiging door de afvalstoffen van de wormen.
 2. Verlies van eetlust en gewichtsverlies. Soms, integendeel, het ervaren van constante honger.
 3. Maagdarmstelselaandoeningen: misselijkheid, winderigheid, diarree, afwisselend constipatie, lichte buikpijn. Deze symptomen zijn niet permanent. Vaak een persoon "intrekt" hen op de fouten in de voeding en niet naar de dokter gaan.
 4. Verminderde immuniteit, die zich manifesteert in frequente verkoudheid en acute exacerbaties van chronische hardnekkige infecties. Frequente koortsblaasjes op de lippen, dat is een duidelijk teken van vermindering van de weerstand van het organisme.
 5. Allergische reacties: huiduitslag op het type van urticaria, droge hoest in de nacht, rhinitis en anderen. Voor het lichaam zijn de parasieten zijn buitenlandse instanties zodat het immuunsysteem reageert op een afwijzing. De geproduceerde antilichamen kunnen "verwarren" eiwit moleculen helminth eiwit uit voedsel. Dan is er een allergische reactie.
 6. Aandoeningen van het zenuwstelsel. Algemene vergiftiging is niet verloren op zenuwcellen. De persoon wordt prikkelbaar, nerveus, slaap slecht.
 7. Hypovitaminose: een bundel van de nagels broos haar, een droge huid. De wormen "stelen" van een mens voeden met zijn voedingsstoffen.

Al deze symptomen zijn niet specifiek. Ze begeleiden een groot aantal ziekten, helminth infecties worden vaak verwaarloosd.

In de afgelopen jaren een toename van het aantal preventieve aanpak van het probleem. Preventieve reiniging wordt aanbevolen voor alle patiënten uit risicogroepen: kinderen, jagers, mensen die Huisdieren hebben of contact met hen op het werk.

Waar te beginnen zuivering?

Controleer de parasiet gebeurt niet in één dag. Vaak een persoon vinden van de verschillende typen. Ze schenden het werk van alle organen, vooral de lever en de nieren. De massale vernietiging van buitenlandse agenten kan leiden tot ernstige intoxicatie en de lancering van de mechanismen van auto-immune reacties. Het veroorzaakt ernstige schade en de resultaten op de intensive care. Zo belangrijk is de juiste aanpak te reinigen.

Vóór de verwoesting van wormen, moet u de voorwaarden scheppen voor groei en activiteit. Voor deze week vasthouden aan het dieet:

 • de producten die worden gebruikt, die op zichzelf schadelijk zijn voor parasieten: ananas, granaatappel, knoflook, kool, pompoen, zaden, fruit, groenten, zuivelproducten;
 • het weigeren van maaltijden, die "feed" de ongenode gasten: vlees, vis, melk, snoep, brood, brood bakken;
 • eet veel water;
 • groenten en fruit rauw gegeten;
 • eet kleine porties vaker (kleinere maaltijden).

Er zijn twee Algemene benaderingen om zich te ontdoen van parasieten — medische en folk. Laten we eens kijken naar de kenmerken van elk.

pillen van parasieten

Drugs

De belangrijkste problemen van de drug behandeling ligt in de diversiteit van de soorten van parasieten en de toxiciteit van de meeste drugs.

De behandeling is verdeeld in drie fasen:

 1. Voorbereiding — ontgifting, wegwerken van tekorten aan vitaminen en spijsverteringsenzymen.
 2. Het wegwerken van wormen en parasieten — specifieke behandeling.
 3. Herstel — de tweede fase van de ontgifting om te verwijderen van hun producten van het verval en het leven, het herstel van de stofwisseling.

Belangrijk! Medicijnen kunnen niet gebruikt worden zonder advies van arts.

Populaire recepten

De Methode Van Hilda Clark

Reiniging programma is effectief voor de bevrijding niet alleen van wormen, maar ook andere parasieten, bacteriën, virussen. Gebruik de groene schil van noten, gedroogde alsem en kruidnagel poeder.

Recept van de tinctuur van de noten:

 • schone 15 groene noten;
 • vul de schil met alcohol of wodka (0,5 liter);
 • vertrekken voor een maand in een donkere plaats.

Genomen door de regeling (PCP): eerste dag neerzetten opgelost in 100 ml water en langzaam drinken, vervolgens toegevoegd, druppel voor druppel, van de zesde dag van de dosis is 2 tl. van de tinctuur. Dagelijks genomen voor jaren.

Artemisia vermalen tot poeder en drinken op de aanleiding voor het diner: de eerste twee dagen op het halve theelepel, vervolgens twee dagen op een theelepel, dan 1.5 theelepel Dus verhoging van de dosering om de twee dagen, tot 3,5 tsp (aan het einde van de tweede week). Neem vervolgens binnen een jaar tot een half theelepeltje in de avond.

Poeder van kruidnagel in de ochtend voor het Ontbijt (1 dosis komt overeen met het volume van een erwt): eerste dag — 1 dosis, tweede dag — 2 doses, met de derde dag voor 3 doses. Vanaf de tiende dag anjer drinken voor de vaststelling van drie keer per week voor een jaar (3 doses).

Russisch drieluik No. 1

De methode voorgesteld door Professor Ivanchenko A. I., vooral voor onze streken, waar de walnoten groeien alleen in het Zuiden. Het is ook een reinigende alsem en kruidnagel met de toevoeging van tansy.

Recept. Maat: tansy — 100 g, alsem — 30 gram kruidnagel — 50 g (alle ingrediënten van te voren in poeder). Het mengsel wordt geroerd.

Dosering. 1 dosis bedraagt 1,75 gram (je moet een medische schaal). Voor het gemak, wegen de eerste dosis en het meten van de geraamde bedrag (een theelepel zonder dia ' s).

Hoe om te accepteren. Eerste dag drink 1 portie van het mengsel in de ochtend een half uur voor de maaltijd. Op de tweede dag het toevoegen van een receptie voor het diner. Vanaf de derde tot de zevende dag 3 maal daags (voor de maaltijd). Later in het jaar betekent dat 1 dosis van eenmaal per week (ter preventie).

Russisch drieluik No. 2

Reinigende kruiden voor de zelfde manier als in het vorige recept. De tool is gemaakt door deze te mengen gemalen zaden van caraway (1 deel), gemalen wortelstok (deel 1) en op de grond calendula bloemblaadjes (2 delen). Bewaar in een glazen pot in het donker.

Reinigen pure alsem

Gras wordt verkocht in de apotheek. Regime: een theelepel 30 minuten voor het Ontbijt en het diner voor 1 maand. Vervolgens, om te voorkomen dat één keer per week. "Vechten" met een bittere smaak van alsem, het poeder gegoten in een brood bal en heel doorslikken.

knoflook tegen parasieten

Knoflook

De helende eigenschappen van knoflook is bekend dat mensen lang voor de uitvinding van de antibiotica. Met het, sinds Genghis Khan was aan het vechten met virussen, bacteriën, schimmels.

Vandaag de dag zijn er 3 recept reiniging van het lichaam van de parasieten met behulp van knoflook:

 1. Snel

Je hebt een Kopje gepelde knoflook die u wilt eten in een keer. De nacht voor het diner, niet later dan 18 uur. Om 10 UUR eten van een augurk of een aantal zuurkool, dan is de hele dosis knoflook, in plakjes gesneden. Geen behoefte om te kauwen. Serveer met een augurk of tomatensap. De volgende dag voor de lunch, alleen augurken eten en drinken pickle juice. Stoffen die er zijn in de darm is fataal voor alle parasieten.

 1. Traag

Is het dagelijks gebruik van knoflook, te beginnen met kleine, geleidelijk te verhogen. Ook slikken stukjes knoflook geheel, drinken pickle juice, verse pruimen, Appel, tomaat sap. De eerste effecten worden waargenomen na een week.

 1. Klysma

Veel mensen vinden het moeilijk om te eten grote hoeveelheden knoflook op een moment. Dan kunt u beroep doen op de klysma. Bereiding van de oplossing: crush 2 teentjes in een emaille pot giet de melk (0,5 l), voeg 2 eetlepels. van tansy en kook gedurende 10 minuten. De afgekoelde bouillon wordt gefilterd door kaasdoek. Een procedure duurt 2 kopjes. Dagelijks herhalen voor 1 week.

Dergelijke methoden zijn gecontra-indiceerd bij bepaalde aandoeningen van de maag en darmen. Tijdens de procedure, kunt u de ervaring van een onaangename geur van de huid, die verdwijnen met de tijd.

Soda

Lange tijd bekend dat een alkalische omgeving is ongeschikt voor het leven van de meeste parasieten. Genoeg van de invoering van de soda-oplossing klysma (ze wonen voornamelijk in de dikke darm). Alleen in sommige letsels (bijvoorbeeld, giardiasis), je moet naar de dunne darm door de inname van baking soda in.

De behandeling wordt uitgevoerd in drie fasen:

 1. Darm reinigen met zout water (klysma Esmarch mok). Het volume van de geïnjecteerde water mag niet minder dan een liter (twee is beter), voeg 1-2 eetlepels zout. Temperatuur kamer (22-24 °C). De inhoud van de darmen moet worden vertraagd, zodat de procedure blijft pijnloos.
 2. Een klysma met baking soda. In gekookt water (800 ml) voeg een eetlepel soda en verwarmd tot een temperatuur van 37 t / m 40 °C. is Geïntroduceerd in de darm met behulp van een mok Esmarch, maar behouden het water langer (eventueel half uur).
 3. De herhaling van de gebruikelijke reinigende klysma ' s met zout water.

Dergelijke procedures moeten worden uitgevoerd binnen 8-10 dagen (dagelijks of het nemen van pauzes). De eerste klysma kan worden vergezeld door kleine pijn.

Reiniging soda

Er is een meer integrale aanpak om het lichaam te reinigen van parasieten soda. Hij stelt de oprichting van een alkalisch milieu, niet alleen in de darm, maar ook in het bloed. Dan sterven als volwassenen en larven voeden met bloed.

De techniek:

 • Darm reiniging wordt uitgevoerd volgens dezelfde regeling: een klysma met zout, soda water klysma tweede klysma.
 • Op de eerste dag: los 0,2 theelepels baking soda in een glas afgekoeld gekookt water en drink drie maal daags voor de maaltijd.
 • De tweede-vierde dag: het verhogen van de dosis van 0,1 theelepel per dag. De ontvangst frequentie.
 • Dan houden de dosis van een halve theelepel 3 keer per dag tot en met de zevende dag.

In aanvulling op de alkaliteit van de interne omgeving, de soda heeft antiseptische eigenschappen die de ontsteking te verminderen van de intestinale mucosa veroorzaakt door de wormen.

Waterstofperoxide

het reinigen van het lichaam

Wormen kunnen tolereren een concentratie van zuurstof hoger is dan 11 %. Waterstofperoxide breekt in de darm tot water en zuurstof, die doodt niet alleen spoelwormen, maar ook eencellige parasieten. Bovendien reinigt de darmen van toxinen.

Regime voor een volwassene:

 • Neem mineraalwater en een 3% oplossing van waterstofperoxide.
 • 1e dag: binnen 1 druppel in water opgelost (50 ml) een half uur voor de maaltijd.
 • Elke dag de dosis te verhogen met een druppel, om het te brengen van 10 druppels op de 10e dag.
 • In een pauze van 3 dagen.
 • Als de persoon voelt zich niet goed voelt, herhaal de cursus. Begin met 10 druppels 3 keer per dag. Pauzes doen: 3 dagen drinken 3 dagen pauze, terwijl de totale duur van de behandeling niet meer dan 21 dagen.

De receptie van waterstofperoxide intern kan leiden tot bijwerkingen (diarree, misselijkheid, huiduitslag, enz.). In dergelijke gevallen moet de behandeling stopgezet worden. Soda en peroxide worden beschouwd als een van de meest effectieve manieren om zich te ontdoen van parasieten, zodat het voor hen onmogelijk voorwaarden van het bestaan.

Kaliumpermanganaat

Kaliumpermanganaat wordt gebruikt als antiseptisch voor vele ziekten. De parasieten ook sterven uit. Een ander effect is de stimulatie van de peristaltiek van de darm, waardoor de voorwaarden voor de verwijdering van dode wormen en toxines.

Technologie van de productie van standaard klysma ' s met het gebruik mok Esmarch. Het is belangrijk om te verdunnen de drug juist te licht roze kleur. Een grote concentratie kan leiden tot brand en erosie van het slijmvlies. Voordat de klysma, zorg ervoor dat de kristallen zijn goed opgelost. Met kalium ontlenen niet alleen schadelijke inwoners van de darm, maar alle zich in het lichaam van gifstoffen.

Oliën

De onbetwiste leider in deze groep is castor olie. Niet zo lang geleden artsen voorgeschreven medicijnen castor olie in vrijwel alle ziekten. Het is een bron van gezonde vetzuren en uitstekende antiparasitaire agent. Het enige negatieve was de onaangename geur en smaak.

Beschrijf hoe dit probleem te verminderen:

 • Mengen met honing, ahornsiroop of peer tepel (tot 3 eetlepels olie toevoegen van een zoetstof). Alle opgelost in 50 ml water en drink ' s morgens op een lege maag.
 • Giet castor olie in een emaille schaal met de snelheid van 1 ml per 1 kg van het gewicht zet op het vuur. De voorbereiding van de sap van de citroen of grapefruit genomen met het geneesmiddel. Als een drankje van opgewarmd castor olie en onmiddellijk spoelen met sap van citrusvruchten, slechte smaak zal niet zo merkbaar.
 • Het recept speciaal voor ongediertebestrijding: in de avond een lichte maaltijd van rijst pap, na 12 uren van de nacht — zoete groene thee in een paar minuten drankje 50 ml olie en gaan slapen. Effect dat verwacht wordt onmiddellijk na het ontwaken. U kunt dus verschillende procedures op een rij.
 • Meng de karnemelk en zemelen in een eetlepel en een theelepel van castor olie. Drank in de avond (voor het nemen is het beter om niet te eten 6 uur).

Het reinigen van het lichaam van parasieten op deze manier helpt bij het normaliseren van de spijsvertering en verliest een paar kilo extra gewicht.

Contra-indicaties

Het is belangrijk om te onthouden dat bij het reinigen van het lichaam van parasieten is er een verhoogde belasting van het systeem selectie (lever, nieren) en het immuunsysteem (de invoering in de bloedbaan van gifstoffen). In sommige gevallen is behandeling aan huis is verboden:

kaliumpermanganaat van parasieten
 • zwangerschap en borstvoeding;
 • zware voorkomende ziekten: hartinfarct en hersenen, beroerte, hartfalen, decompensation van een chronische pathologie;
 • Oncologie;
 • acute infectieziekten (griep, SARS, bronchitis, longontsteking en anderen).
 • afwijkingen in de lever en de nieren;
 • maagzweer, erosies en ulcera op de slijmvliezen van de darm;
 • van bloedingen (met inbegrip van de menstruatie bij vrouwen).

Als u zich onwel voelt u contact moet opnemen met de arts. Zware helminthiasis zijn behandeld in het ziekenhuis, het uitvoeren detoxificatie en de controle van de functies van alle systemen in het lichaam.