Wormen bij volwassenen: symptomen, behandeling

Wormen oproep wormen uit de groep van wormen die zijn parasitaire in het menselijk lichaam en de oorzaak van disfunctie van organen en systemen. Bij volwassenen vaak pinworm en rondworm. Er kunnen ook verschillende soorten lintwormen die de behandeling van lintwormen. In ieder geval, als u symptomen van helminthiasis, moet onmiddellijk een arts raadplegen die een effectieve behandeling voorschrijven.

De oorzaken van de ziekte

Er zijn verschillende bronnen van besmetting van het lichaam door wormen:

 1. De bot – in dit geval, de wormen voer het menselijk lichaam via de bodem en het water. Het kan ook optreden na contact met de dieren en tijdens het verwijderen van vliegen eieren op eten.
 2. Contact manier wormen worden doorgegeven van persoon tot persoon. Dus pinworms zijn meestal verspreid, en het risico van infectie is zeer hoog.
 3. Bio-helminthiasis – wormen in het lichaam na consumptie van rauw en onvoldoende verhit vlees of vis.
 4. Insectenbeten. Heel vaak dragers van wormen zijn de muggen.
Wormen bij volwassenen

De belangrijkste route van infectie met wormen wordt beschouwd als de fecaal-oraal. In dit geval, helminth eieren voer het menselijk lichaam met voedsel of water. Vrij zeldzaam helminthische parasitaire aandoeningen optreden tijdens de insectenbeten.

Symptomen van wormen bij volwassenen

Tekenen van infectie zijn direct afhankelijk van de lokalisatie van wormen in het lichaam. De grootste kolonies van parasieten – ascarids, pinworms, lintwormen zijn te vinden in de darm, maar sommige wormen zijn in staat om te bewegen door het lichaam. Bijvoorbeeld, rondworm kan voor het eerst in de maag en van daar via het bloed bereikt de longen of de lever. Daar ontwikkelen ze voor drie weken, en vervolgens opnieuw in te voeren van de darm of de maag.

Pinworms zijn vaak gelegen in de anus, waardoor intense jeuk. Bij vrouwen kunnen ze ook worden gelokaliseerd in de geslachtsorganen. Parasieten zoals Fluke kat, leven vaak in de lever en de alvleesklier. Echinococcus granulosus is in staat van het slaan van de spieren en botten, en tsepni – doordringen tot in de hersenen. Ook zijn sommige soorten wormen kunnen zich bevinden in de luchtwegen veroorzaakt door een aanhoudende hoest.

Afhankelijk van de lokalisatie leiden tot de volgende symptomen van helminthiasis:

 • Constipatie. De wormen van groot formaat kunt het lumen van de darm, wat leidt tot een schending van de stoel. Constipatie kan duren dan twee dagen.
 • De diarree. Sommige parasieten produceren van een speciale stof die stimuleert het lichaam om de uitscheiding van onverteerd voedsel resten met veel water.
 • Winderigheid. Individuele soorten van wormen provoceren zwelling in de dunne darm, resulterend in een overmaat aan gas vorming. Als de tijd niet zich te ontdoen van de wormen, winderigheid, kan oplopen tot enkele maanden.
 • Het prikkelbare darm syndroom. Wormen kunnen leiden tot de ontwikkeling van ontstekingen in de darm dat leidt tot malabsorptie van voedingsstoffen.
 • Pijn in spieren en gewrichten. Wormen kunnen worden gelokaliseerd in elk deel van het lichaam. Als ze vallen in de gewrichten of spieren, je begint het te vernietigen van het weefsel. Het gevolg is pijn, die het lichaam van de reactie op de activiteit van de parasiet.
 • Allergie. Selectie van wormen kan het lichaam de productie van speciale cellen, genaamd eosinofielen. Ze leiden tot de ontsteking van de weefsels, dat de oorzaak van allergische reacties.
 • Aandoeningen van de huid. Als een resultaat, een persoon puistjes, rimpels, netelroos, acne en zelfs wratten. Soms infectie met wormen leidt tot een verhoogde broosheid van de nagels en het haar.
 • Bloedarmoede. Bepaalde soorten wormen kunnen zich vasthechten aan de wanden van de darm, ontvangt hem niet alleen voedingsstoffen, maar ook bloed. In het einde, de man is een ontwikkeling van bloedarmoede.
 • Pijn in spieren en gewrichten
 • Het gewicht veranderen. Meestal is de infectie met wormen leidt tot een sterke afname van gewicht. Het feit dat de parasieten te absorberen een aanzienlijke hoeveelheid voedingsstoffen in het menselijk lichaam met voedsel. Bovendien is de aanwezigheid van een helminth infectie leidt vaak tot verlies van eetlust. Echter, in een aantal gevallen bij de mens, een toename van de body mass – dit proces is een beschermende reactie van het lichaam om de vrijlating van de wormen.
 • Problemen in de werking van het zenuwstelsel. De aanwezigheid van wormen in het lichaam van invloed op de toestand van het zenuwstelsel. Als een resultaat, de persoon ontwikkelt faalangst, angst en zelfs depressie.
 • Slaapstoornissen. Als elke nacht wordt wakker in het midden van de slaap, kan dit duiden op een helminth infectie. Het was in deze tijd door het reinigen van de lever tegen gifstoffen geproduceerd door wormen. Meestal ' s nachts parasieten het lichaam kunnen verlaten via de anus, en dit proces wordt begeleid door een gevoel van sterke jeuk.
 • Chronische vermoeidheid syndroom. Deze aandoening manifesteert zich als depressie, lethargie, zwakte. De reden voor dit probleem ligt in het gebrek aan voedingsstoffen in het lichaam. De persoon kan ervaren geheugenstoornis, emotionele spanning.
 • Stoornissen in het immuunsysteem. Infectie met wormen kan de oorzaak van het immuniteitssysteem. Als een resultaat, de mensen veel vaker last hebben van virale ziekten. Het kan allergische reacties tot conventionele producten. In de darm ontwikkelen vaak struma of colitis, maar op het gezicht, acne en herpes.
 • Oncologische pathologie. Wormen kunnen zo veel te vergiftigen het lichaam die het immuunsysteem kan gewoon niet omgaan met dit proces. Het resultaat van de ontwikkeling van een verscheidenheid aan complicaties, waaronder bevorderlijk voor het ontstaan van kwaadaardige tumoren.
 • Het ontstekingsproces in de Luchtwegen. Wormen kunnen zich vrij bewegen in verschillende organen, en, natuurlijk, de ademhalingswegen geen uitzondering. Als de wormen belemmeren de ademhaling leidingen, er kunnen ademhalingsproblemen. Ook bij mensen is er vaak hoesten en een verhoogde lichaamstemperatuur. Nogal gevaarlijke complicatie van helminth infecties is de ontwikkeling van astma bronchiale.
Methoden van diagnostiek van helminthiasis

Methoden van diagnostiek van helminthiasis

Om de identificatie van de wormen in het volwassen organisme, vaak gebruikt ovoscopy. Deze studie is de analyse van uitwerpselen op de eieren van de wormen, die zijn parasitaire in het spijsverteringsstelsel. Helaas, het is niet altijd mogelijk om het verkrijgen van absolute uitslagen, als niet alle wormen leggen eieren systematisch.

Meer nauwkeurige resultaten kunnen worden bereikt met behulp van histologische coprogram. Door middel van dit onderzoek kan duidelijk welke delen van het lichaam van de wormen en hun eieren. In het resultaat, is het niet alleen mogelijk om de diagnose helminth infecties, maar ook om het bepalen van de soorten parasieten aangetroffen.

Als er een vermoeden bestaat dat de lokalisatie van wormen in de longen, is een x-ray. Daarnaast verricht het onderzoek van het sputum. Identificeren van parasieten in de lever, de hersenen of de nieren, uitgevoerd CT of echografie. Voor de diagnose van worminfecties in het bloed waardoor het bloed. Ook voor dit doel kan worden uitgevoerd immunologische testen.

Behandeling voor wormen bij volwassenen

Voor de therapie is het meest effectief is, dient u een arts te raadplegen en zich strikt te houden aan de aanbevelingen. Specialist schrijft voor behandeling alleen op basis van de testresultaten. Om hun eigen drugs omdat ze hebben een toxisch effect op het menselijk lichaam. Daarnaast, het is de moeite waard gezien het feit dat de verschillende wormen vereisen verschillende behandelingen. Even belangrijk als het kiezen van de dosering van het medicijn is de leeftijd en het gewicht van de persoon.

Bij detectie van pinworms of ascarids voor de behandeling drugs gebruikt.

Veel geneesmiddelen niet effectief tegen de larven en eieren van wormen. Daarnaast is er een vrij grote bedreiging van het zelf-infectie Enterobius. Dus na 2-3 weken is, de therapie moet worden herhaald.

Onder folk remedies voor de bestrijding van wormen scheiden pompoenpitten en het kruid tansy. Zaden moeten worden schoongemaakt jezelf te slaan en eet een dunne film tussen het zaad en de peel.

Voor het wegwerken van wormen 300 g van dit product moet worden verpletterd, meng met de honing en het eten. Doe het beste in de ochtend uren. Dan moet je 3-4 uur te onthouden van voedsel. Na deze tijd zult u het moeten doen met een klysma. De behandeling kan worden herhaald in een paar weken.

Een van de meest populaire middel van wormen tansy is. Bereid de bouillon 3 eetlepels van de kruiden, giet er een glas kokend water en laat gedurende 1 uur, daarna uitlekken. De huid moet drink 3-4 maal per dag een eetlepel.

Om te gaan met de giftige stoffen en te vernietigen de wormen zullen helpen producten met een bittere smaak. Voor deze doeleinden, is het aanbevolen gebruik te maken van alsem en kruidnagel. Daarnaast, bijna alle wormen niet kunnen verdragen zure omgeving. Zo om te gaan met wormen door opname in het dieet van zuurkool, Appel cider azijn, natuurlijke sappen van zure vruchten en groenten.

Als er een vermoeden is van de aanwezigheid van wormen in het lichaam, is het nodig om in het dieet van een groot aantal verse wortelen. Ook zeer nuttig om te drinken natuurlijke wortelsap en de infusie van de berk: de knoppen. Voor de voorbereiding van een theelepel rauwe giet een glas water en warmte op een stoombad en een half uur. Twee uur later is de infusie is klaar voor gebruik. Het is aangeraden om een half glas betekent twee keer per dag. Het verloop van de behandeling – 1 week.

Voorkomen van wormen

Om niet hebben te maken met de onaangename gevolgen van helminth infectie, is het raadzaam om het uitvoeren van preventieve maatregelen. Om dit te doen is om het afzien van het gebruik van ongezuiverd water uit bronnen en putten. U kunt drink alleen gekookt of gezuiverd water.

Na contact met de grond, handen goed wassen met zeep en water. Niet minder zorgvuldig het is de moeite waard om te wassen van de groenten, kruiden, vruchten en bessen. Het is zeer belangrijk om grondig warmte behandeling van vlees, vis en gevogelte. Het is niet aanbevolen om te eten, gedroogd, gezouten of rauwe producten met het bloed.

Na het baden in de wateren, is het noodzakelijk om een douche te nemen. Je moet niet toestaan van Huisdieren te likken uw handen of het gezicht, omdat hun taal kan worden helminth eieren. Na contact met dieren hun handen moeten wassen. Ook, je moet het uitvoeren van anti-parasitaire reiniging huisdier.

Helminthiasis

De eigenaardigheden van helminth infecties tijdens de zwangerschap

Van wormen niemand is immuun voor, en natuurlijk, zwangere vrouwen zijn geen uitzondering. Bovendien, tijdens de zwangerschap het immuunsysteem is aanzienlijk verzwakt, en daarom is de bedreiging van de ontwikkeling helminthiasis toeneemt. Om dit te voorkomen, moet u aandacht besteden aan de preventie van de ziekte – het is goed om je handen te wassen na gebruik van het toilet of contact met de dieren, voor het zorgvuldig omgaan met de groenten, kruiden en fruit voor het eten.

Als de infectie nog steeds gebeurd, moet u onmiddellijk een arts raadplegen. Tijdens de zwangerschap kunt u niet elke drug van de wormen. Tijdens deze periode zijn alleen toegestaan het gebruik van piperazine. Wanneer besmet door Ascaris de dosering is 1,5-2 g, de behandeling van de cursus is 2 dagen en 2 doses een uur voor de maaltijd. Als een zwangere vrouw de diagnose pinworms, therapie moet worden voortgezet voor 5 dagen, het nemen van de drug in dezelfde dosering.

Wormen zijn veelvoorkomend bij volwassenen, het veroorzaken van ernstige verstoringen in het werk van veel organen en systemen. Om te voorkomen dat de ontwikkeling van gevaarlijke complicaties, u moet omgaan met de preventie van helminthiasis. Als de parasiet alle-taki heeft in het organisme, is het noodzakelijk een arts te raadplegen, die zal voorschrijven is een effectieve remedie.