De symptomen en behandeling van wormen bij kinderen

Wormen bij kinderen met dit probleem waar we voor staan bijna alle ouders. Parasieten in het lichaam op verschillende manieren, en verstoren de functie van de interne organen en systemen, hun afvalstoffen leiden tot de ontwikkeling van intoxicatie en allergieën.

De meeste kinderen zijn besmet door verschillende helminth soorten, infectie treedt op wanneer een slechte hygiëne, door alledaagse voorwerpen. De incubatietijd bedraagt 3-6 weken, gedurende deze tijd, het aantal parasieten aanzienlijk verhoogt, wat resulteert in een negatieve symptomen.

Toxocariasis

Hoe doen mensen besmet met wormen:

 • het verbruik van vuil water, ongewassen groenten, bessen en vruchten;
 • het contact met Huisdieren en zwerfdieren;
 • vliegen, muggen dragen de parasiet-eieren;
 • games met vuile zand, aarde;
 • een besmetting met wormen treedt op door het contact van de eieren overleven in het milieu (als het kind een vuile object, toen raakte een hand aan zijn mond, de parasieten dringen in het maag-darmkanaal);
 • het gebruik van producten zonder geschikte warmtebehandeling;
 • intra-uteriene infectie van de moeder.

De belangrijkste route van infectie met wormen en fecale-orale, larven in het lichaam via vuile handen, voedsel en water.

De eerste tekenen en symptomen van wormen

Verschijnselen van helminthiasis, hangt af van de afwikkeling van parasieten zijn vaak tekenen van besmetting in de war met de verkoudheid, voedselvergiftiging, intestinale infecties, allergieën.

 1. Spoelwormen van de maag door het bloed voer de lever en de longen, na 3 weken, terug te migreren naar de darm.
 2. Pinworms kruipen om eieren te leggen in het anale gebied, dus kan leven in de genitale organen.
 3. Sommige soorten parasieten invloed op de lever en de alvleesklier.
 4. Sommige soorten lintworm en dringen het hersenweefsel.

Hoe om te begrijpen dat het kind heeft wormen:

 • langdurige obstipatie kan het gevolg zijn van accumulatie van parasieten in de darm;
 • boos stoel – wormen produceren een speciale enzym dat versnelt het verteringsproces in de mens, onverteerd voedsel komt uit met veel water;
 • opgeblazen gevoel – voor parasitaire worm winderigheid blijft voor enkele maanden;
 • misselijkheid, braken, verhoogde speekselafscheiding;
 • de daling of plotselinge toename in eetlust, gewicht in ieder geval is verminderd;
 • prikkelbare darm syndroom op de achtergrond van de lange-termijn-worm parasitaire aandoeningen de ontwikkeling van een ontsteking in het maag-darmkanaal;
 • Parasieten
 • abdominale pijn – vaak gelokaliseerd in de navel of onder de ribben aan de rechterkant;
 • bloedarmoede, vitamine deficiëntie – wormen te absorberen voedingsstoffen interfereren met de normale absorptie, het lichaam lijdt onder een tekort aan vitaminen en mineralen;
 • gewrichts-en spierpijn;
 • dermatologische problemen optreden als gevolg van een ernstige vergiftiging van het lichaam met afvalstoffen van worminfecties – papillomen, acne, urticaria, diathese;
 • de verslechtering van de nagels, haren;
 • hoest, hoofdpijnen andere symptomen van verkoudheid, sinusitis, adenoïden.

Voor parasitaire worm verandert de emotionele toestand van het kind – krijgt hij Humeurig, prikkelbaar, verstoorde slaap, tieners zijn een depressieve toestand.

Tekenen van helminthiasis, afhankelijk van het type van parasieten

Naast de Algemene symptomen, sommige soorten wormen leiden tot de verschijning van specifieke symptomen.

In enterobiasis

Wanneer een infectie optreedt intense jeuk in het anale gebied, die toeneemt tijdens de slaap, waardoor het kind vaak wakker wordt op de achtergrond van vermoeidheid, verslechtering van het geheugen, verminderde prestaties op school. Pathologie is vaak vergezeld van enuresis meisjes in het ontwikkelen van inflammatoire aandoeningen van de reproductieve systeem, met een sterke infectie mogelijk een ontsteking van de Appendix.

Enterobiasis anale jeuk kunnen veroorzaken

Ascariasis

Vooral acuut bij jonge kinderen, tegen aantasting door insecten, de temperatuur stijgt tot 38 graden, is er een droge hoest met slijm is oranje van kleur, soms is er een uitbreiding van de lymfeklieren, de milt, de lever. Een van de belangrijkste kenmerken van de vormgeving van een uitslag op de huid van de voeten en handen.

Voor opisthorchiasis

Getroffen door een langdurige stijging van de temperatuur te hoog niveau, uitgedrukt allergische reacties, pijn in de gewrichten.

Toxocariasis

Vergezeld van zware hoest, astma-aanvallen, jeukende huiduitslag in overvloed, het kan schade aan het hoornvlies.

Als het kind is vaak ziek met verkoudheid, pathologie slecht reageren op medische behandeling en kan de oorzaak van de onaangename symptomen worden veroorzaakt door de infectie van de wormen. Nauwkeurig te identificeren, parasieten zullen helpen bij de diagnose.

Tests voor wormen bij kinderen

De belangrijkste methode van diagnose – analyse van de ontlasting en schrapen, maar deze methode maakt het mogelijk om te identificeren slechts een klein aantal parasieten, als de resultaten negatief zijn, maar het kind tekenen van helminthiasis, is het noodzakelijk om te worden onderworpen aan een grondig onderzoek.

Methoden:

 • het schrapen van duct tape met anale plooien – doen in de ochtend, het kind niet mag zwemmen, zal het legen van de darmen;
 • coprogram – analyse pas drie keer met een interval van 5-7 dagen;
 • CBC – het bepalen van het aantal eosinofielen, hemoglobine niveau;
 • x-thorax, sputum tests – als u vermoedt dat de aanwezigheid van parasieten in de organen van de luchtwegen;
 • MRI, CT, echografie, zie je de wormen in de hersenen, de lever, de longen.

CT geeft de gelegenheid duidelijk te begrijpen — er zijn wormen of niet

Een van de meest betrouwbare methoden van diagnose van de worm besmetting – ELISA in het bloed de opsporing van antilichamen en antigenen van parasieten, het bepalen van de mate van concentratie. De nauwkeurigheid van de analyse, meer dan 95%, voor het bepalen van de aanwezigheid van een helminth, ongeacht de plaats van hun lokalisatie. De resultaten weten in 2-3 dagen.

CT

Het belangrijkste voordeel van de methode is voor het opsporen van de parasieten binnen een paar uur na de infectie, lang voordat de borden van helminthiasis.

Zuigelingen zelden last van worm besmetting, de risico groep bestaat uit kinderen in de leeftijd van 2-7 jaar. Baby ' s kunnen besmet raken met parasieten alleen van familie leden.

Hoe trek wormen van het kind thuis?

Het opsporen van parasieten in een kind moet direct beginnen met de behandeling met medicijnen om te voorkomen dat ernstige complicaties. Als een extra methode van de behandeling is het mogelijk gebruik te maken van alternatieve geneeskunde.

Eerste hulp

Het beste wat ouders kunnen doen als je vermoedt dat de aanwezigheid van parasieten in een kind – voor een bezoek aan de besmettelijke ziekte specialist of huisarts. Een krachtige antiparasitaire producten maken zonder voorlopige diagnose van zinloos en gevaarlijk.

In afwachting van de resultaten van de analyses uitgevoerd kunnen worden, alleen een symptomatische behandeling.

Braken, diarree geen behoefte te haasten met de medicatie, het lichaam probeert om zich te ontdoen van alle onnodige, geef het kind meer vocht om uitdroging te voorkomen.

Behandeling met medicijnen

De steunpilaar van de behandeling voor parasitaire worm zijn antiparasitaire middelen, medicijnen uitgebracht in de vorm van tabletten, schorsingen, in de vorm van rectale zetpillen, die u toestaat om te kiezen voor een veilige en effectieve behandeling voor een kind van elke leeftijd.

Extra middelen voor worm parasitaire aandoeningen:

 • absorberende middelen versnellen het proces van het reinigen van het lichaam, het herstel van de balans in de darmflora.
 • gal geneesmiddelen worden voorgeschreven in de nederlaag van de parasieten van de lever, de galblaas;
 • laxeermiddelen elimineren constipatie, bevorderen de eliminatie van parasieten;
 • geneesmiddel om te herstellen van de functies van het spijsverteringskanaal;
 • antihistaminica;
 • multivitamine complex.

Omdat de meeste medicijnen zijn niet van invloed op de activiteit van de parasiet eieren, drugs nodig hebben drie keer met tussenpozen van 15-20 dagen. In de diagnose van helminthiasis bij kinderen, de behandeling moet plaatsvinden voor alle gezinsleden op hetzelfde moment.

De strijd tegen helminthiasis folk remedies

Methoden van niet conventionele geneeskunde helpt om het lichaam te reinigen, te elimineren ontsteking, te verminderen tekenen van intoxicatie, het immuunsysteem te versterken. Maar alleen met de hulp van de populaire recepten om zich te ontdoen van de wormen moeilijk en vaak onmogelijk, om redelijk te combineren met het nemen van medicatie.

Eenvoudige recepten home remedies:

 1. Giet 220ml van kokend water 20 gram lijnzaad en laat 30 minuten. Drink 100 ml voor het Ontbijt en het diner in het hele week.
 2. Giet 1 eetlepel. van gemalen kamille bloesems 280 ml kokend water, laat in een afgedekte container te koelen. Het gehele gedeelte van het geneesmiddel om te drinken tijdens de dag te blijven therapie voor 5 dagen. Dit is de veiligste recovery tool functies na een gastro-intestinale helminth infecties.
 3. Brew 1 theelepel poeder van droge salie 500 ml kokend water, koel, stam. Geef het kind 20 ml van de drank-drie keer per dag 30 minuten voor een maaltijd.
 4. Giet 1 liter kokend water 5 kg verse zuring, dan laat het mengsel in een waterbad van 2 uur, stam. 2 SLOKJES voor elke maaltijd.
 5. Voor het reinigen van een granaatappel medium maat, hak de schil, giet 500 ml water toe, laat sudderen op een laag vuur gedurende 30 minuten. Stam, te verdelen in 3 delen, om het kind 1 portie per half uur. Na 3 uur die u nodig hebt om te drinken een laxeermiddel.
Vlas zaden

De meeste parasieten overleven slecht in zuur medium, bij de behandeling van de worm besmetting zijn in het menu zuurkool, zure sappen uit de bessen en vruchten. Om de snelheid van het zuiveringsproces, het versterken van het immuunsysteem helpt verse wortelen en het sap van. Op het moment van de therapie volledig onthouden van taarten en snelle koolhydraten.

Preventie van worm besmetting bij kinderen

Om het risico te verminderen van helminth infecties, vanaf een jonge leeftijd je kind aanmoedigen om te observeren elementaire regels van hygiëne en regelmatig de handen grondig wassen na straatjes, een bezoek aan het toilet, voor het eten en na contact met dieren. Niet om vuile handen aan het gezicht, trek niet aan de vingers, voorwerpen in de mond.

Preventie methoden:

 • geef uw baby kraanwater, producten zonder geschikte warmtebehandeling;
 • alle vruchten en groenten worden gewassen met warm water, om parboil, zwaar vervuilde producten kunnen worden geweekt 7-15 minuten in de soda-oplossing;
 • op de wandeling te gebruiken spray en veegt met antiseptische werking;
 • korte nagels knippen aan het kind;
 • vermijd zwemmen in zoet water met stilstaand water;
 • bescherm voedsel, beschutting tegen de vliegen, niet op de straat;
 • de behandeling van de leer, kleding, muggen;
 • regelmatig antiparasitaire behandeling van Huisdieren.

Belangrijk! Over de geschiktheid van de gebruikte medicatie voor de preventie van helminthische parasitaire aandoeningen artsen voortdurend ruzie. Sommige experts raden het drinken van geneesmiddelen voor alle kinderen van de kleuter-en de jongere leerplichtig is twee keer per jaar, andere kinderartsen zijn tegen deze methode, omdat van anti-parasieten-giftig, het is onmogelijk om te voorspellen wanneer een infectie.

Wormen bij kinderen wordt aangetroffen regelmatig, tijdige diagnose en medische behandeling zal helpen om snel te elimineren de parasieten. Medicijnen ter bestrijding van parasieten kan worden gekocht zonder recept bij de apotheek, maar ook zelf-medicatie is gevaarlijk – onjuiste dosering kan leiden tot slechte werking van de hersenen, het zenuwstelsel, de nieren, de lever.