Parasieten die in mensen leven

Het is al lang bekend dat bijna alle ziekten van verschillende organen kunnen worden veroorzaakt door de aanwezigheid van parasieten in het lichaam.

de worm is een parasiet in het menselijk lichaam

Het lijkt ons echter altijd dat dit ons niet kan gebeuren. Tegelijkertijd gaan elke dag honderden mensen naar verschillende dokterspraktijken en kunnen ze de oorzaak van hun ziekte niet vinden.

Hoe komen parasieten het lichaam binnen?

Parasieten komen op vele manieren menselijke organen binnen, die we allemaal in het dagelijks leven tegenkomen.

Methoden voor het binnendringen van parasieten in het lichaam:

 1. Bij het eten van licht gezouten vis of kaviaar.
 2. Met reuzel gestreept met vlees.
 3. Met vlees van wilde dieren.
 4. Met onvoldoende gekookt vlees.
 5. Met gerookt vlees en vis.
 6. Met kruiden, groenten en fruit, die voor gebruik slecht gewassen waren en niet verbrand met kokend water.
 7. Bij het lopen op blote voeten op het gras, op het met mest bemeste gebied.
 8. Van huisdieren.
 9. Insecten zoals vliegen kunnen eieren dragen.
slapen met een kat als oorzaak van parasietenplaag

Tekenen van een parasietenplaag

Na te hebben bestudeerd hoe parasieten het menselijk lichaam binnendringen, bevindt bijna elke bewoner van de planeet zich in de zogenaamde risicozone.

Er zijn echter bepaalde symptomen waarvan de aanwezigheid kan betekenen dat een parasiet in het menselijk lichaam leeft:

 • Darm aandoeningen.
 • Constipatie. Het wordt veroorzaakt door parasieten die al lang in een persoon aanwezig zijn en grote afmetingen hebben bereikt, waardoor de darmen worden geblokkeerd, waardoor de stabiele werking van het lichaam wordt voorkomen.
 • Diarree. Losse ontlasting kan ook een teken zijn van parasieten in het lichaam. De oorzaak van diarree kan een parasiet zijn, die tijdens zijn leven voor de mens giftige stoffen afscheidt, die onder andere het vloeibaar maken van de ontlasting kunnen veroorzaken.
 • Winderigheid. De oorzaak van deze aandoeningen kunnen wormen in het menselijk lichaam zijn, die in de loop van hun leven ontstekingsprocessen veroorzaken.
 • Darm ziekte. De parasieten die in een persoon leven, nemen de meeste heilzame voedingsstoffen uit het lichaam op. Bovendien, parasiterend in het menselijk lichaam, leiden wormen tot een storing van de goed gecoördineerde werking van het lichaam. Zo stoppen de organen bijvoorbeeld met het goed opnemen van vet, waardoor het in de dikke darm verschijnt, verder in de ontlasting, wat leidt tot een schending van de ontlasting.
 • Gewrichts- en spierpijn. Heel vaak worden deze pijnlijke sensaties, die erg lijken op die ervaren door een persoon met artritis, veroorzaakt door het feit dat het immuunsysteem, dat probeert parasieten uit het lichaam te verdrijven, ontstekingsprocessen in hen veroorzaakt, die de oorzaken van pijn zijn.
 • Allergie. Vaak zijn de oorzaken van dermatitis, papillomen, eczeem en allerlei soorten huiduitslag parasieten die al heel lang in het lichaam leven. Allergie is een bepaald signaal naar een persoon. In het lichaam veroorzaakt het immuunsysteem, dat een groot aantal eosinofiele cellen produceert ter bescherming, ontstekingsprocessen die leiden tot problemen met de menselijke huid.
 • parasiet in menselijke ogen
 • Bloedarmoede. Deze ziekte, veroorzaakt door ernstig bloedverlies, kan zich ook ontwikkelen als gevolg van de "activiteit" van parasieten. Trichomonas, levend in het darmslijmvlies, voedt zich niet alleen met de voedingsstoffen van het lichaam, maar ook met bloed. Dat is de reden waarom, tijdens massale reproductie, dergelijke parasieten bij een geïnfecteerde persoon, die voornamelijk in bloedcellen leeft, kunnen leiden tot aanzienlijk bloedverlies.
 • Gewichtsproblemen. Elke stofwisselingsstoornis kan worden veroorzaakt door de vitale activiteit van wormen. Ze kunnen zowel het metabolisme verstoren als gewichtsverlies veroorzaken, of, door het grootste deel van de glucose te consumeren, overgewicht veroorzaken.
 • Verhoogde prikkelbaarheid en prikkelbaarheid. De vitale activiteit van ongenode gasten in het menselijk lichaam kan niet onopgemerkt blijven door het zenuwstelsel. Veel parasieten geven gifstoffen af die ook het zenuwstelsel kunnen irriteren. Dit kan depressie en frequente irritatie veroorzaken.
 • Vermoeidheid. Gebrek aan voedingsstoffen bij de mens, veroorzaakt door de aanwezigheid van "vraatzuchtige" wormen, kan leiden tot verstoring van het immuunsysteem, waardoor de persoon een gebrek aan energie heeft.
 • Slapeloosheid. 'S Nachts, voornamelijk tussen twee en drie uur 's ochtends, probeert de lever het lichaam te reinigen van gifstoffen, zodat de parasieten op dit moment via de anus kunnen ontsnappen. Dit proces veroorzaakt irritatie en slapeloosheid.
 • Bruxisme (tandenknarsen tijdens het slapen). Dit symptoom komt vaak voor bij kinderen. Dit fenomeen wordt veroorzaakt door de reactie van het zenuwstelsel op de giftige afvalstoffen van de wormen die in het lichaam van het kind leven.
 • Immuunziekten. Het bestaan van parasieten in het lichaam veroorzaakt een verzwakking van de immuniteit van het lichaam, dat al zijn kracht besteedt aan de strijd tegen indringers. In de tussentijd kan elke infectie gemakkelijk in een verzwakt menselijk lichaam terechtkomen.
 • Luchtwegen. Daar, door de bronchiën te irriteren, kunnen ze een loopneus en hoesten bij een persoon veroorzaken, wat vervolgens leidt tot een verhoging van de lichaamstemperatuur en ziekten zoals astma en longontsteking.
 • Oncologie. Parasieten die lange tijd in menselijke organen leven, slagen erin om ernstige schade aan de weefsels van inwendige organen te veroorzaken, wat ontstekingen veroorzaakt en het werk van het hele organisme vertraagt en tot negatieve gevolgen leidt.
buikpijn met de aanwezigheid van parasieten in het lichaam

Diagnostiek

In de 21e eeuw kan alles worden gediagnosticeerd, inclusief de aanwezigheid van parasieten in een persoon. Iedereen kan alle noodzakelijke tests doorstaan en nauwkeurig de aan- of afwezigheid van botten in het lichaam vaststellen.

Moderne medische technieken kunnen op vele manieren de aanwezigheid van indringers in het lichaam bepalen.

Diagnostische opties:

 1. Ontlastinganalyse (deze moet minstens 3 keer worden herhaald, terwijl er bepaalde perioden zijn waarin het beter is om de analyse uit te voeren).
 2. Enzym-linked immunosorbent assay (ELISA).
 3. Immunoassaytests (ELISA-tests).
 4. Serologische onderzoeksmethoden.
 5. Echografie van inwendige organen.
 6. Endobiopsie.
 7. PCR-diagnostiek die de aanwezigheid van parasieten in een persoon kan vaststellen op basis van de studie van DNA-analyse.

Opgemerkt moet worden dat de behandeling van parasitaire ziekten strikt moet worden uitgevoerd onder toezicht van een arts die een behandelingskuur zal voorschrijven. Dit type ziekte, samen met andere, mag niet alleen worden behandeld.

echografische diagnose van parasieten bij mensen

Parasitaire classificatie

Hieronder vindt u een volledige classificatie. De klasse is protozoale (protozoaire) micro-organismen, deze klasse omvat:

 1. Dysenterie-amoebe, die ziekten zoals amoebiasis veroorzaakt.
 2. Intestinale balantidiasis, die balantidiasis veroorzaakt.
 3. Leishmania (leishmaniasis).
 4. Giardia (giardiasis).
 5. Plasmodium falciparum (malaria).
 6. Toxoplasma (toxoplasmose).
 7. Trichomonas (trichomoniasis).

Klasse van wormen (helminten), deze omvatten:

 1. Ascaris (ascariasis).
 2. Opisthorchiasis (opisthorchiasis).
 3. Pinworms (enterobiasis).
 4. Ankystoloom (mijnworm).
 5. Schistosomen (schistosomiasis).
 6. Anisakida (anisakidose).
 7. Trichinella (trichinose).

Een klasse van ectoparasieten (levend op het oppervlak van het lichaam), deze omvatten:

 1. Luis (hoofdluis).
 2. Schurft jeuk (schurft).
 3. Acne mijt (demodicose).
soorten parasieten bij mensen

Soorten parasieten

Laten we, om een globaal beeld te krijgen van de omvang van de vitale activiteit van parasieten in het menselijk lichaam, enkele van hen nader bekijken.

Toksokara - aanvankelijk vermenigvuldigde deze parasiet zich en leefde uitsluitend in de organen van het spijsverteringsstelsel van honden. Recente onderzoeken hebben echter aangetoond dat een groot aantal mensen, voornamelijk eigenaren van gezelschapsdieren, drager is van toxocara.

De lengte van een volwassen toxocara, die in een volwassen organisme leeft, bereikt 30 cm Toxocara reproduceert met behulp van eieren die in de uitwerpselen van de hond doordringen.

De uitwerpselen van een viervoetig dier vallen in de grond en in het zand, waar toxocara-eieren tot meerdere jaren kunnen worden bewaard. Van daaruit dringen parasieten een persoon binnen door de zolen van schoenen, de vloer en de handen van kinderen die alles op de grond aanraken in een park waar honden worden uitgelaten.

Eenmaal in het menselijk lichaam kunnen de parasieten zich niet meer verder in het lichaam vermenigvuldigen, omdat de toxocara-larven rijpen, zich door de bloedvaten en inwendige organen verspreiden, maar buiten niet opvallen.

Om de aanwezigheid van deze parasiet bij een persoon te diagnosticeren, is het noodzakelijk om een biopsie van de aangetaste organen (meestal de lever) en immunologische tests door te geven.

Het is vermeldenswaard dat als toxocara in het oog komt, het kan worden verwijderd! Symptomen in aanwezigheid van deze parasiet in het menselijk lichaam zijn vergelijkbaar met andere.

Ascaris is een soort parasiet die het menselijk lichaam binnendringt met ongewassen groenten en kruiden, vuile handen, stof en kan worden gedragen door vliegen.

Volgens sommige rapporten treft deze parasiet elk jaar ongeveer honderden miljoenen mensen.

rondworm uit het menselijk lichaam

Ascaris in een vroeg stadium van infectie kan allergische reacties veroorzaken.

De lengte van de rondworm bereikt 40 cm en slechts één vrouwtje laat elke dag ongeveer 200. 000 eieren vrij. Ook ascaris, die het menselijk lichaam is binnengekomen in de vorm van een ei, groeit uit tot een larve, groeit dan in de darmwand, van daaruit komt het in de bloedbaan en van daaruit komt het alle organen binnen, inclusief de lever, het hart, de hersenen .

Ascaris is erg gevaarlijk, omdat het in de loop van zijn leven in elk orgaan kan terechtkomen, het kan beschadigen en ernstige ziekten kan veroorzaken. Deze parasiet kan met succes het bloed van een persoon bewonen, waardoor een geïnfecteerde persoon bloedarmoede of bloedarmoede kan krijgen. De symptomen van de aanwezigheid van deze worm in het lichaam zijn vergelijkbaar met de meeste.

Ascaris kan minstens 3 keer worden gediagnosticeerd met behulp van uitwerpselen, evenals met behulp van immunologische tests in de larvale periode.

De brede lintworm is een parasiet die tot 10 meter in het menselijk lichaam groeit. Zo'n worm kan ongeveer 25 jaar in een persoon leven. De lintworm kan in het lichaam komen bij het eten van rauwe vis, rivierkreeft en kaviaar. Het is vermeldenswaard dat zo'n grote parasiet in het lichaam niet onopgemerkt door mensen kan leven.

Tekenen van zijn aanwezigheid zijn vrij duidelijk, waaronder actieve speekselvloed, voornamelijk 's ochtends, bloedarmoede, uitputting, buikpijn, braken, misselijkheid, zwakte, lethargie en slaperigheid.

Een kenmerk van de lintworm is de uitgang op de gebruikelijke manier met de uitwerpselen van een persoon van een deel van de parasiet. Dit is wat in de regel een persoon helpt die geen aandacht heeft besteed aan de symptomen om de aanwezigheid van de parasiet in het lichaam te diagnosticeren zonder tests.

profylaxe

Door de eenvoudige basisprincipes van preventie in acht te nemen, kunt u de kans minimaliseren dat een ongenode gast in uw lichaam en in het lichaam van uw kind verschijnt.

fruit wassen om het verschijnen van parasieten in het lichaam te voorkomen

Grondig wassen van voedsel is de sleutel tot een succesvolle profylaxe tegen parasieten.

Preventie van parasitaire besmetting:

 1. Neem de basisregels voor persoonlijke hygiëne in acht.
 2. Vermijd contact met loslopende dieren.
 3. Vermijd contact van kinderen met besmette huisdieren.
 4. Minimaliseer het contact van het kind tijdens een wandeling met de plekken waar huisdieren lopen.
 5. Handen wassen na buiten en voor elke maaltijd.
 6. Vermijd eten tijdens het lopen.
 7. Frequente natte reiniging van het appartement.
 8. Eet alleen goed gewassen groenten en fruit, daarna gebroeid met kokend water.
 9. Eet vleesproducten pas na volledige hittebehandeling, voldoende om veilige maaltijden te bereiden.
 10. Drink alleen gekookt water.
 11. Voer in aanwezigheid van huisdieren, ten minste eenmaal per zes maanden, preventieve maatregelen uit.