Remedies voor parasieten: de juiste behandeling voor helminthiasis

De aanwezigheid van parasieten in het lichaam leidt tot ernstige gevolgen voor de gezondheid. Deze omvatten de ontwikkeling van allergieën, algemene uitputting en een afname van de immuunafweer, een toestand van hypovitaminose en bloedarmoede, evenals aandoeningen van het zenuwstelsel, neurose, slapeloosheid en slechte eetlust. Een juiste behandeling gericht tegen parasieten, hun larven en eieren, evenals het gebruik van medicijnen die metabolische processen herstellen die zijn verstoord door de aanwezigheid van ongenode gasten in het lichaam, kunnen al deze manifestaties elimineren.

Van parasieten afkomen: algemene principes

een arts schrijft een medicijn voor parasieten voor aan een man

Allereerst is de behandeling gericht op het volledig ontdoen van het lichaam van wormen en hun larven. Als er ten minste één parasiet in het lichaam achterblijft, kan dit leiden tot herinfectie. Alleen medicijnen zijn hier onmisbaar, en dit komt doordat veel parasieten via vuile handen worden overgedragen. In dit opzicht, zelfs als de patiënt een remedie tegen parasieten heeft gedronken, maar tegelijkertijd de regels voor persoonlijke hygiëne negeert en constant in contact staat met de bron van parasieten (mensen of dieren), is een snelle herinfectie heel goed mogelijk .

Daarom bestaat de behandeling van parasieten uit twee verplichte componenten:

  • Het gebruik van parasietenremedies om ze uit het lichaam te verwijderen.
  • Preventie van herinfectie (persoonlijke hygiëne, desinfectie van het huis, persoonlijke bezittingen en oppervlakken, behandeling van alle gezinsleden, huisdieren).

Daarnaast is er vaak behoefte aan aanvullende therapie voor die aandoeningen die de parasiet veroorzaakt door zijn aanwezigheid in het lichaam.

Behandeling tegen parasieten

ga naar een dokter voor parasieten in het lichaam

De basis van therapie tegen parasieten die in het lichaam zijn gevonden, is het gebruik van antiparasitaire medicijnen. Deze geneesmiddelen kunnen zowel volwassenen als hun eieren en larven treffen. De selectie van geneesmiddelen tegen parasieten moet uitsluitend door de arts worden behandeld na ontvangst van de resultaten van alle noodzakelijke onderzoeken en beoordeling van de algemene toestand van de patiënt. Zelftoediening van parasietremedies voor zowel de behandeling als de preventie van wormen is verboden, en dit is te wijten aan verschillende factoren. Ten eerste behoren alle medicijnen tegen parasieten tot een speciale groep chemotherapeutische middelen, ze hebben een krachtig toxisch effect op levende organismen. En het menselijk lichaam is in dit opzicht geen uitzondering. De verkeerde dosering of selectie van medicatie kan de lever of de nieren beschadigen, terwijl het helminth helemaal niet wordt geschaad.

Ten tweede berekent de arts de dosis op basis van leeftijd en gewicht, gebruikt het medicijn tegen parasieten in een korte kuur en de maximaal toelaatbare en veilige dosering.

Ten derde wordt, volgens de resultaten van de analyse, een remedie tegen parasieten geselecteerd, die in dit specifieke geval effectief zal zijn, omdat verschillende soorten wormen (evenals hun larven en eieren) sterven aan verschillende soorten medicijnen.

Remedies voor parasieten: classificatie van geneesmiddelen

het voorschrijven van een geneesmiddel tegen parasieten

Geneesmiddelen die parasieten en hun larvale vormen, eieren, aantasten, worden, afhankelijk van het effect op bepaalde groepen wormen, in verschillende klassen verdeeld.

De eerste groep is een parasietremedie die een klasse nematoden aantast. Ze zijn onderverdeeld in twee subklassen:

  • Geneesmiddelen die werkzaam zijn tegen darmnematoden.
  • Geneesmiddelen die inwerken op extra-intestinale nematodensoorten.

De tweede groep omvat geneesmiddelen die een nadelig effect hebben op de klasse van cestoden. Ze vallen ook in twee subgroepen:

  • Geneesmiddelen die werken op darmparasieten.
  • Geneesmiddelen die leiden tot de vernietiging van cestoden buiten het darmlumen.

De derde groep omvat al die medicijnen tegen parasieten die op de staartbot werken. Ze zijn ook onderverdeeld in subcategorieën:

  • Geneesmiddelen die werken op darmparasieten.
  • Geneesmiddelen die leiden tot de vernietiging van cestoden buiten het darmlumen.

Een speciale plaats wordt ingenomen door medicijnen uit de vierde groep, die behoren tot een breed werkingsspectrum. Dit betekent dat een dergelijk middel tegen parasieten effectief zal zijn tegen de meeste bekende wormen.

Complementaire therapie: allergieën behandelen, welzijn verbeteren

remedies voor parasieten in het lichaam

Naast antiparasitaire behandeling worden medicijnen vaak gebruikt om de toestand van de patiënt te verbeteren, het welzijn te normaliseren en een algemeen versterkend effect te hebben. Bovendien is, vanwege de sterke allergische reactie van het lichaam bij besmetting met parasieten, behandeling van allergieën met specifieke middelen ook geïndiceerd. Allergie treedt op als reactie op de penetratie en reproductie van parasieten, vreemd aan het lichaam, het kan verergeren tijdens de periode van massale dood van parasieten. Daarom worden soms antihistaminica voorgeschreven als preventie van exacerbaties van allergieën tegen de achtergrond van de behandeling van helminthiasis.

Om intoxicatie te verlichten, verwijdert u afvalproducten en antigenen van parasieten, vooral als er een uitgesproken allergie is, terwijl u anthelmintica gebruikt, is de gelijktijdige inname van antihistaminica en sorptiemiddelen geïndiceerd. Bovendien begint sorberende en anti-allergische therapie ongeveer drie dagen voordat het hoofdgeneesmiddel wordt ingenomen en duurt het ten minste 5 dagen daarna.

Vaak leiden helminthiases tot verstoring van de microbiële darmflora en daarom wordt het aanbevolen om actief gefermenteerde melkproducten, plantaardig voedsel en een preventieve kuur met probiotica te gebruiken om de normale biocenose te herstellen. Tijdens de behandeling is het de moeite waard irriterend, zwaar voedsel, dik voedsel en overtollig eiwit uit het dieet uit te sluiten. Het nuttigst zijn soepen en lichte groentestoofschotels, granen en zuivelproducten. Het is belangrijk om veel vocht te consumeren om gifstoffen actief uit het lichaam te verwijderen.