Folkmedicijnen voor parasieten in het menselijk lichaam

kruidengeneesmiddel voor parasieten

Volgens statistieken wordt elke derde ooit geconfronteerd met de vraag hoe parasieten in het lichaam kunnen worden verwijderd. Een verscheidenheid aan wormen ligt overal op de loer voor een persoon, en bijna niemand is immuun voor infectie, ongeacht levensstijl en beroep.

Tegen infectie met wormen van welk type dan ook, is niemand beschermd. Door op plaatsen te blijven waar mensen massaal worden gerecreëerd, of het nu sanatoria of kampen zijn, wordt een persoon blootgesteld aan worminfecties. Daarnaast wordt het besmettingsgevaar gedragen door huisdieren, vuile handen en voedsel. Iedereen kan besmet raken met parasitaire wormen.

In de strijd tegen deze ziekte worden vaak onconventionele middelen gebruikt. Op basis hiervan worden veel verschillende medicijnen geproduceerd die niet alleen wormen doden, maar ook bijdragen aan hun verwijdering, het reinigen van de darmen en het herstel van het lichaam na de behandeling van deze ziekte.

Volksmethoden

Tijdens de behandeling van helminthiasis van elke etiologie thuis, worden de remedies van grootmoeders heel vaak gebruikt. De moderne farmaceutische markt biedt een grote selectie anthelminthica die een sterk effect op het lichaam hebben. Als gevolg van hun inname treden vaak bijwerkingen op in de vorm van intoxicatie of allergieën.

Heel vaak zijn de meeste ouders terecht bang om hun kinderen medicijnen te geven bij de behandeling van wormen. Het wordt ook niet aanbevolen om antiparasitaire geneesmiddelen te gebruiken tijdens de zwangerschap. Dit verklaart de grote populariteit van traditionele geneeskunde bij het uitvoeren van antihelminthische therapie.

Met hun hulp werden wormen gedurende vele eeuwen met succes verdreven, gevolgd door een herstelcursus. Het kunnen natuurlijke kruidengeneesmiddelen zijn, producten van dierlijke en minerale oorsprong.

Onder de natuurlijke antiparasitaire middelen die in hun samenstelling stoffen bevatten die parasieten elimineren, is het de moeite waard om te benadrukken:

 • koriander.Het heeft een hoog anthelmintisch effect bij een enkele dagelijkse inname van 3 gram poeder per dag. Om het te bereiden, moeten korianderzaden in een pan worden gebakken. Maal vervolgens tot poeder. Voor preventie wordt aanbevolen om het poeder gedurende 7 dagen drie keer per dag te gebruiken. In dit geval wordt hen eenvoudigweg geadviseerd om hun voedsel op smaak te brengen.
 • Cantharellen.Ze bevatten chitinmannose, wat een nadelig effect heeft op veel soorten parasitaire wormen. Maar effectieve paddenstoelen kunnen alleen rauw zijn. Daarom wordt bij het uitvoeren van anthelmintische therapie alleen alcoholtinctuur gebruikt. Recept: giet 300 ml alcohol in 0, 1 kg gemalen basisgrondstoffen en laat 2 weken in de kou staan. Neem dagelijks 15-20 druppels voor het slapengaan. Om het therapeutische effect te versterken, wordt aanbevolen om de tinctuur te gebruiken in combinatie met eekhoorntjesbrood, die een ontstekingsremmend effect hebben.
 • Ui.Een daarop gebaseerde infusie is effectief bij de behandeling van enterobiasis, ascariasis en giardiasis. Om het te bereiden, wordt de ui geplet tot een puree-achtige staat, waarna de resulterende puree wordt gemengd met kokend water in de hoeveelheid van één glas heet water. Sta er 8 uur op. Het verloop van de behandeling bestaat uit 5 dagen, gedurende welke het nodig is om een half glas van het medicijn per dag in drie doses te drinken.
 • Dennenappels.Ze zijn de belangrijkste grondstof voor het maken van jam. Tijdens het bereidingsproces moeten de kegels worden gemengd met water en op het fornuis worden gezet, waar ze 5 uur worden gekookt. Haal daarna de belangrijkste grondstof van de jam uit het water. Er wordt dan suiker aan toegevoegd in dezelfde hoeveelheid als water. De siroop wordt anderhalf uur gekookt. Kant-en-klare jam wordt 's ochtends op een lege maag ingenomen.
 • Alsem.Goed verwerkte verse bloemen van de plant worden gebruikt volgens het volgende schema: tijdens de eerste dag moet je elke 3 uur 1 bloem eten. 2-4 dagen - 2 bloemen, 5-25 dagen driemaal daags, elk 2 gram.

De tweede toepassingsmethode is in de vorm van infusie. Giet 50 g gedroogde alsembloeiwijzen met twee glazen kokend water en laat 24 uur trekken.

 • Gemberwortel.Als het droog is, moet het tot poeder worden vermalen. Toedieningsschema: 10 gram met volle melk. Het verloop van de behandeling is 7 dagen, tijdens elk van hen moet de remedie drie keer worden ingenomen.
 • Zwarte anjer.Gebruikt in poedervorm. Schema van toediening: 1 dag - 500 mg, 2 dagen - 1000 mg, de volgende 8 dagen, 1, 5 gram. Het wordt driemaal daags na de maaltijd ingenomen.
 • Pompoenpitten.Vele jaren gebruikt. Het verloop van de behandeling bestaat uit het nemen van rauwe zaden in een hoeveelheid van 10 - 15 stuks gedurende 2 weken. De tweede manier: maal 25 gram zaden in een blender, meng met warme melk, neem drie keer per dag gedurende 2, 5 week.
 • Knoflook.Het wordt gebruikt in de volgende variaties. Oplossingen voor klysma met bloeiwijzen van melk of alsem. Orale inname: giet 1 theelepel druppels knoflooksap in een glas warme volle melk. Het wordt drie keer per dag ingenomen. Een andere manier om het medicijn te bereiden: plet 5 kruidnagels van deze groente en meng met 250 ml volle melk. Houd het mengsel 20 minuten op laag vuur. Het wordt gedurende een week om de 4 uur 10 ml ingenomen.

Soms zijn er verschillende situaties opgemerkt waarin het gebruik van natuurlijke alternatieve geneeswijzen wordt beschouwd als de enige aanvaardbare en effectieve geneesmiddelen voor antiparasitaire therapie.

Ze worden vaak assistenten in gevallen waarin het gebruik van anthelmintica gecontra-indiceerd is.

Belangrijk.Behandeling van wormen met dergelijke middelen die verband houden met alternatieve geneeskunde, mag zelfstandig thuis worden uitgevoerd, maar alleen na een consultatief onderzoek door een parasitoloog.

kruiden voor parasieten

Lijst met fondsen

Elke persoon zou moeten weten of op zijn minst een idee hebben van welke antiparasitaire middelen er bestaan. Dit komt door het feit dat 95% van de wereldbevolking hun drager is. In de medische praktijk zijn meer dan tweeduizend soorten wormen geregistreerd.

Elke soort heeft zijn favoriete plaats van lokalisatie. Dit kunnen ademhalingsorganen, spijsverteringsstelsel, lever, bloed en hersenen zijn. De afmetingen van wormen kunnen variëren van enkele millimeters tot meters. Maar ongeacht hun type en grootte veroorzaken ze aanzienlijke schade aan de algemene gezondheidstoestand en het functioneren van alle orgaansystemen.

Alternatieve geneeskunde biedt remedies, waarvan de lijst vrij uitgebreid is. Op basis hiervan worden veel verschillende medicijnen bereid met behulp waarvan u zich gemakkelijk thuis kunt ontdoen van ongenode gasten.

Dergelijke fondsen zijn vooral populair omdat ze een zacht effect hebben op het lichaam, terwijl ze wormen effectief verwijderen. De meest populaire antiparasitaire middelen zijn:

 • Paardenbloem wortel.
 • Alsem
 • Knoflook.
 • Ui.
 • Mierikswortel wortels.
 • Pompoenpitten.
 • Venkel fruit.
 • Spaanse peper.
 • Weide klaver.
 • duizendblad.
 • koriander.
 • Tijm.

Deze kruidenremedies en groenten zijn jarenlang getest en hebben zichzelf weten te vestigen als een van de meest effectieve antiparasitaire middelen. Het is ook vermeldenswaard dat ze naast een krachtig therapeutisch effect worden gekenmerkt door een minimaal aantal bijwerkingen.

volksremedies voor parasieten

Volksrecepten voor preventie

Veel mensen denken bij het zien van onaangename beelden van parasitaire wormen dat ze ze gemakkelijk in het echte leven kunnen vermijden. Maar volgens medische statistieken wordt meer dan 90% van de mensen tijdens hun leven getroffen door wormen. Hun individuele soorten hebben een uitstekende aanpassing, waardoor ze zich in het lichaam kunnen ontwikkelen zonder symptomen te veroorzaken.

Met de systematische implementatie van preventieve manipulaties voor behandeling, wordt het risico op worminfecties geminimaliseerd. Om dit te doen, moeten de levensregels constante netheid in het huis, de afwezigheid van huisdieren in het appartement en, als ze aanwezig zijn, hun systematische ontworming en strikte naleving van de regels voor voedselverwerking, omvatten.

De volgende recepten worden vaak gebruikt om worminfecties te voorkomen:

 • Het eten van pompoenpitten in de ochtend op een lege maag is een effectieve en plezierige manier om parasieten te voorkomen. Na gebruik wordt het aanbevolen om een laxeermiddel te nemen.
 • Een van de beste preventieve remedies is knoflook. Hiervoor wordt aanbevolen om het op een lege maag te drinken met warme melk. Neem dan een laxeermiddel.
 • Giet 25 gram stinkende gouwe met een glas kokend water, sta erop, zeef, neem 's morgens en' s avonds een half uur voor de maaltijd in.
 • Granaatappelschorstinctuur wordt 's ochtends op een lege maag gebruikt, gevolgd door een laxeermiddel.
 • Klysma met wortelsap.
 • Boerenwormkruid poeder gemengd met gehakte knoflook, giet melk en kook op laag vuur. Koel, zeef en gebruik een kant-en-klare klysma-oplossing.
 • Melkpap op knoflook wordt 3 keer voor de hoofdmaaltijd in een theelepel genomen.

Elke goed geselecteerde volksremedie is effectief, zowel bij de behandeling van worminfecties als voor de preventie ervan. Experimenteer echter niet met uw gezondheid.

Je kunt volksremedies kant-en-klaar kopen. Maar er zijn ook veel recepten waarmee u elk anthelminticum onafhankelijk kunt bereiden. In dit geval hangt de effectiviteit van de behandeling rechtstreeks af van de juiste selectie van alle componenten.

Om u te helpen bij het kiezen van de juiste anthelminthische folk remedie, rekening houdend met het specifieke type parasiet dat uw lichaam treft, kan alleen een parasitoloog. Strikte naleving van alle medische voorschriften zal helpen om wormen in de kortst mogelijke tijd kwijt te raken.

pompoenpitten tegen parasieten