Foto verschillende soorten wormen

Ondanks de verworvenheden van de moderne beschaving in het Algemeen en de geneeskunde in het bijzonder de vraag is, wat zijn de verschillende soorten van wormen en hoe ze invloed hebben op het menselijk lichaam, is nog steeds relevant. Er zijn verschillende soorten wormen die kan worden gezien in de foto met beschrijving. Verschillende wormen kunnen niet dezelfde mate van risico voor de mens, maar in ieder geval staking van het immuunsysteem en kan leiden tot de ontwikkeling van andere kwalen.

In het menselijk lichaam parasieten 2 soorten wormen: ronde (nematoden) en flatscreen (lintwormen en zuigwormen).

wormen in de foto

Spoelwormen

Een van de belangrijkste kenmerken van nematoden is hun buitengewone uithoudingsvermogen. Ze kunnen overleven, zelfs na 5 jaar in formaline. Onder andere kenmerken van de spoelwormen moeten worden geïdentificeerd:

 • de snelle ontwikkeling van het primitieve leven-cyclus;
 • eenvoudige spijsvertering, bestaande uit een rechte buis vanaf de mond tot aan de anus;
 • snelle voortplanting;
 • beweging, intense beweging van de organen van de gastheer.

De meest voorkomende en gevaarlijke soorten spoelwormen zijn: pinworms, ascarids, vlasoglavy, Trichinella, Giardia.

Pinworms

Pinworms – de wormen zijn meestal wit van kleur. Mannetjes zijn erg klein, niet meer dan 5 mm, terwijl de lengte van de Volwassen vrouwtjes groter is dan 1, zie foto pinworms lijken op stokken met scherpe punten. De symptomen verschijnen na 5-6 uur na de inname. Vrouwtje legt eieren in de plooien van de anus, waarna de pas uitgekomen worm sluipt de darm.

Als pinworms trof het lichaam geeft de volgende tekenen – jeuk in de anus, intestinale stoornissen, prikkelbaarheid, misselijkheid. Meestal is dit type wormen invloed op kleine kinderen die de neiging hebben om dingen in hun mond en niet genoeg van persoonlijke hygiëne.

Rondworm

In tegenstelling tot de pinworm rondworm hebben grote afmetingen van 15 tot 40 cm Eieren larven voer de spijsvertering, waar ze blijven parasiteren vóór het einde van de looptijd. Rondworm leven voor over een jaar. Wanneer de besmette persoon heeft last van buikpijn, misselijkheid, braken, vermoeidheid, allergische reacties.

Belangrijk! Iedere patiënt kan een individuele reactie op een infectie door dit type wormen. De ernst van de symptomen kan variëren van kleine kwalen ernstige manifestaties.

Whipworm

De naam van de worm is ontvangen als gevolg van de dunne en lange-vormig lichaam van haar. Meestal woont in het caecum. Lengte van de parasiet van 5,5 mm (vrouwtjes) tot 4,5 cm (mannetjes). De scherpe voorkant van de whipworm doorboort het slijmvlies van de darmen, dus het eten van het bloed en weefselvocht. Whipworm heeft symptomen die vergelijkbaar zijn met de verschijnselen van de activiteiten van andere parasieten.

Onder de specifieke symptomen zijn:

 • sensaties vergelijkbaar met blindedarmontsteking;
 • de ontwikkeling van poliepen en cysten in het leefgebied van de parasiet;
 • ulcus van de maag;
 • epileptische aanvallen.
Trichinella

De soort Trichinella

De behandeling van rondwormen, die parasitaire te organismen van vele soorten, zowel binnenlandse en wilde dieren (dassen, wilde zwijnen). De belangrijkste route van infectie – inname van rauw vlees of producten van besmet vlees, gekookt zeldzaam.

Slechts een paar dagen moet u de larve van Trichinella tot volledige rijping in de twaalfvingerige darm. Een goede mobiliteit kan de parasiet door te dringen in de verschillende organen, samen met het bloed. In ernstige gevallen van trichinose geeft een complicatie in de luchtwegen, het Centrale zenuwstelsel en het cardiovasculaire systeem. Indien onbehandeld, kan de infectie zelfs leiden tot de dood.

Giardia

De grootte van deze kwaadaardige wormen zijn zo klein dat ze te beschouwen alleen onder de microscoop. Echter, de schade aan het lichaam, vooral voor kinderen, ze doen het geweldig. Met de hulp van flagella op het lichaam van de parasiet nestelt zich in de slijmvliezen van de darm, het wegnemen van alle voedingsstoffen.

Giardia is zeer goed en actief kunnen zijn op elk moment van het jaar. Ze kunnen worden:

 • in de onbehandelde ruwe water;
 • vuile handen, ongewassen groenten en fruit;
 • in de grond, het zand;
 • op speelgoed, servies, huishoudelijke artikelen.

Een van de specifieke kenmerken van giardiasis is een roze-rode uitslag op de huid gepaard met jeuk, en ernstige langdurige diarree met stinkende geur.

Platte wormen

Dit type worm heeft een taps toelopend lichaam in de vorm van plaat of tape. In tegenstelling tot de ronde, platte wormen hebben kenmerken van zowel mannelijke als vrouwelijke. Van alle vitale systemen van deze wormen worden toegekend aan de spijsvertering en de excretory. De menselijke parasieten zijn-en lintwormen. Bij de mens platwormen zijn bevestigd aan de wanden van organen of bloedvaten met behulp van zuignappen.

Lever-Dens

De parasiet is een platte vorm, het bereiken van 5 cm in lengte. Het kreeg zijn naam vanwege de voorkomende lokalisatie in de lever. Kan ook in de galblaas en de alvleesklier dankzij de twee sukkels: mondelinge en ventraal. Aan het begin van de ontwikkelingscyclus van de helminth ontlasting, besmet hem met eieren, doordringen in de bodem en het water. Vervolgens via een tussengastheer, het weekdier, de eieren zijn overgebracht naar het lichaam van de vis, waar de uitkomende larven zijn vast in hun lichaam. De consumptie van besmette vis oorzaken van een gevaarlijke ziekte opisthorchiasis.

Om besmet te raken met een dergelijke vorm van wormen kunnen door het eten van onvoldoende gaar vlees van brasem, karper, blankvoorn, riviergrondel, crucian carp en andere vissen. Onder de symptomen zijn:

 • de stijging van de lichaamstemperatuur;
 • pijn in de spieren;
 • biliaire koliek;
 • acute pijn in de rechterkant;
 • en verlies van eetlust.

Belangrijk! Schade diagnose van de Staart is vaak ingewikkeld. In de overgang van opisthorchiasis in de chronische vorm de symptomen lijken op ziekten zoals gastritis en pancreatitis.

rundvlees lintworm

Rund-en varkensvlees lintworm

Deze twee soorten parasitaire lintwormen hebben verschillende gastheren, maar de permanente verblijfplaats van zowel mensen. Rundvlees lintworm is de grootste van alle indringers van het menselijk lichaam. De lengte is 10 meter.

Varkensvlees lintworm makkelijker te verdrijven uit het lichaam, maar het is zeer gevaarlijk, omdat het kan migreren niet alleen in de darm maar ook in de hersenen, de lever en zelfs de ogen van de man. In eerste instantie, de ziekte is vrijwel asymptomatisch, maar later manifesteert zich:

 • zwakte, slapeloosheid, hoofdpijn;
 • brandend maagzuur, misselijkheid;
 • pijn in de maag;
 • exit met de uitwerpselen van de runderen lintworm segmenten;
 • plotselinge veranderingen: van honger en toegenomen eetlust;
 • bloedarmoede.

Echinococcus

Deze soorten wormen leven in honden, vossen, wolven, en af en toe katten. De vormgeving en wijze van bevestiging van het in het lichaam van de levende wezens zijn dezelfde als in andere soorten platwormen. Onder mensen met een verhoogd risico zijn mensen die met dieren werken (jagers, herders). De symptomen van echinococcosis doen denken aan een leverziekte. In aanvulling van de ontlasting, aandoeningen en Algemene malaise voorkomende symptoom is icterisch kleuring van de huid.

Behandeling

Ondanks de zware stroming van ziekten die veroorzaakt worden door wormen, er zijn veel effectieve medicijnen die het verlichten van het menselijk lichaam van alle soorten wormen. De belangrijkste functie van pillen voor wormen is hun hoge toxiciteit, daarom is de keuze moet rekening houden met de mate van infectie, de leeftijd van de persoon, bijkomende aandoeningen en de Algemene veiligheid van het geneesmiddel. Rekening houden met de meest effectieve en veilige pillen die helpen om het lichaam te reinigen van parasitaire infecties.

Belangrijk! Zelf-selectie van tabletten uit wormen, zonder raadpleging van een arts, is onaanvaardbaar! Overmatige dosering kan leiden tot het lichaam om niet minder schadelijk dan de besmetting met wormen!

Sommige medicijnen kunnen genomen worden als preventief middel. Preventie is noodzakelijk, als het besmet is met wormen werden ontdekt in een van de familieleden of de aanwezigheid van Huisdieren. Veel belang moet worden gegeven aan de reinheid van de handen, vooral bij jonge kinderen, regelmatige reiniging van de lokalen, het voldoen aan de regels van veilig koken.